Hungarospa hírek

2016. november 15. 10:09

"Lóra hajdú!" című gyermekrajz kiállítás az Aqua-Palace élményfürdőben

2016. október 27-én Lóra, hajdú! címmel nyílt meg a Fekete Borbála Alapítvány rajzpályázatának kiállítása a Bocskai István Múzeumban. A tárlat a Hajdúszoboszló és térsége iskolásainak és óvodásainak rajzait mutatja be, melyre közel 200 pályamű érkezett. Ezt a kivételes tárlatot 2016. december 12-ig tekinthetik meg ingyenesen vendégeink az Aqua-Palace élményfürdő Szörf épületének aulájában.

A Fekete Borbála Alapítvány immár hatodik alkalommal hirdetett rajzversenyt Hajdúszoboszló, Nagyhegyes és Hajdúszovát általános iskolás tanulói számára.

Fekete Borbála, rajztanár festőművész egész munkássága a vizuális kultúra, a képzőművészeti nevelés hatékonyágának fejlesztését szolgálta. Az alapítvány a művésztanár pedagógiai és esztétikai szellemiségét követi, amikor segíteni akarja a rajztanárok és a tanulói közösségek együttműködését az esztétikai nevelésben, és elismeri a művész- és rajztanárok pedagógiai eredményességét és egyéni művészeti teljesítményét.

Az idei rajzpályázatot – a hajdúk letelepítésének négyszáztizedik évfordulója alkalmából – „Lóra hajdú” címmel hirdette meg az alapítvány.

A 2016. október 27-én a Bocskai Múzeumban megnyílt kiállításra közel kétszáz rajz érkezett. A kis művészeket Dr. Sóvágó László, Hajdúszoboszló polgármestere köszöntötte. A kiállítást Dr. Bihari-Horváth László, a Bocskai István Múzeum igazgatója nyitotta meg. A zsűri négy kategóriában értékelte a versenyzők munkáit.

A jutalmazáshoz hozzájárult a Hungarospa Hajdúszoboszlói Zrt. és a Bocskai István Múzeum is. Az alkotásokat az Aqua-Palace élményfürdő Szörf épületének előterében lehet megtekinteni, egészen 2016. december 12-ig.

Szeretettel gratulálunk a díjazott gyerekeknek!

 

 

SziZsu

 

Képgaléria

 

        SzépKártya        

 

 


    

  Fogyasztóbarát Vállalkozás