2016. 10. 30. - 09:04

VKDSZ konferencia az Aqua-Palace élményfürdőben

VKDSZ konferencia az Aqua-Palace élményfürdőben

2016. október 28-29-én Hajdúszoboszlón, az Aqua-Palace Élményfürdőben tartotta konferenciáját a Vízügyi Közszolgáltatási Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (röviden: VKDSZ), melynek a Hungarospa szakszervezete is tagja. A konferencián előadást tartott Czeglédi Gyula, a Magyar Fürdőszövetség elnöke.

2016. október 28-án és 29-én, a Vízügyi Közszolgáltatási Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VKDSZ) szervezett konferenciát az érdekképviseleti vezetők részére az Aqua-Palace élményfürdőben.

A második napon Czeglédi Gyula, mint a Magyar Fürdőszövetség elnöke tartott előadást a "A fürdős ágazat társadalmi megítélése, stratégiája, szerepe. Rekreáció, fürdőkultúra, egészségügyi ellátás. Új kihívások elképzelések"  témakörben, bemutatva a Magyar Fürdőszövetségben folyó szakmai munkát, a fürdők főbb mutatószámait, az egészségturizmus meghatározó elemeit.

Ismertette a szövetség legfontosabb aktuális feladatait. Ezek közül kiemelten a fürdőszolgáltatásokat terhelő ÁFA csökkentésével foglalkozott. A Fürdőszövetség célkitűzése, hogy a szálláshely- és vendéglátás szolgáltatókkal azonos, kedvezményes szintre csökkenjen az ÁFA. A másik kiemelt célkitűzés a fürdők által nyújtott gyógytényzők  OEP támogatásának  20% növelése.

A rendezvényt Fürjes-Gábor József, a VKDSZ elnöke zárta a konferencia összegzésével és bejelentette, hogy a szakszervezet teljes mértékben támogatja a Magyar Fürdőszövetség célkitűzéseit és erről sajtóközleményt is ki fognak adni. Végezetül megköszönte a megjelenteknek a részvételt, valamint Társaságuknak a szervezéshez nyújtott segítséget.

 

SziZsu