2017. 09. 19. - 10:50

Ünnepeljük együtt a vendégszeretet világnapját a Hungarospa fürdőkomplexumában!

Ünnepeljük együtt a vendégszeretet világnapját a Hungarospa fürdőkomplexumában!

2017. szeptember 27. egy különleges világnap, ünnep a turizmusban dolgozóknak, és ünnep mindenkinek, aki utazik. 2011 óta ezen a napon ünnepeljük meg hazánkban a Turizmus Világnapját. Ennek a világraszóló eseménynek a megálmodója az ENSZ Turisztikai Világszervezete, amihez kapcsolódóan a hajdúszoboszlói fürdő már 7. alkalommal csatlakozik.

Az utazás élménye fontos szerepet játszik életünkben, útjaink során meghatározó kapcsolatokra, tapasztalatokra és élményekre teszünk szert. A Turizmus Világnapjának már a kezdetek óta az a célja, hogy tudatosítsa a turizmus és annak szociális, kulturális, politikai és gazdasági előnyeinek fontosságát. A korábbi években többek között olyan témák kerültek fókuszba, mint a turizmus általi közösségfejlesztés, a fenntartható energiagazdálkodás, vizeink védelme, a kultúrák közötti interakció vagy a klímaváltozás kihívásaira adott válaszok.

2017-ben az ENSZ Turisztikai Világszervezete nem csak az esemény központi témájaként, hanem egész évre a fenntartható turizmust, mottójának pedig a Sustaniable tourism - a tool for development, vagyis a "Fenntartható turizmus - eszköz a fejlődéshez" jelszót választotta.

Az év során elsősorban öt területre irányítják rá a figyelmet:

1. a gazdasági szereplők bevonásán alapuló és fenntartható gazdasági fejlődés

2. a társadalom széles rétegeinek bevonása, a foglalkoztatás növelése, a szegénység csökkentése

3. az erőforrások hatékony felhasználása, környezetvédelem és klímaváltozás

4. kulturális értékek, sokszínűség és örökség

5. egymás kölcsönös megértése, béke és biztonság.

Az ENSZ turisztikai szerve, az UNWTO kapott megbízást a világszervezettől arra, hogy lebonyolítsa a nemzetközi év eseményeit, és együttműködjön a különböző nemzetközi szereplőkkel. Ebből az alkalomból speciális honlapot hoztak létre, amelyen a témával kapcsolatos anyagok és a tematikus évhez kapcsolódó események elérhetők.

A Hungarospa minden évben igyekszik egy apró figyelmességgel köszönteni vendégeit és programokkal kiegészíteni a fürdőzés élményét a Turizmus Világnapján is:

A turizmusban dolgozóknak, így nekünk is az a célunk, hogy a Turizmus Világnapja legyen minden évben az a nap, amikor kiemelt figyelemben részesítjük a belföldi és külföldi vendégeinket. Hosszú távon azonban azt szeretnénk elérni, hogy ne csak ez a nap legyen Magyarországon a turizmus napja. Egy kedves mosoly, néhány kedves szó, az előzékeny és segítőkész magatartás ugyanis nem kerül semmibe!

 

Szeretettel várunk mindenkit a Turizmus Világnapján is a Hungarospa fürdőkomplexumába! 

Látogassanak el hozzánk, ünnepeljék velünk ezt a különleges napot és legyenek kiemelt vendégeink!

 

 

 

SziZsu