2018. 10. 09. - 10:20

Ukrán orvoskonferencia helyszíne volt az Aqua-Palace Élményfürdő

Ukrán orvoskonferencia helyszíne volt az Aqua-Palace Élményfürdő
2018. október 3-7 között rendezték meg a " A lézer alkalmazása az orvostudományban  és a biológiában" elnevezésű orvoskonferenciát a hajdúszoboszlói Aqua-Palace Élményfürdőben. 

A rendezvényre 5 országból érkeztek meghívottak: Ukrajnából, Oroszországból, Szerbiából, Hollandiából és Magyarországról. A résztvevők a konferencia 3 napján közel 50 előadást hallgattak meg.

A rendezvény szervezője Anatolij Korobov professzor volt, a Harkovi Karazin Egyetem kutató laboratóriumának vezetője. A helyi szervezésben Pataki Jánosné, a Hungarospa  Thermal Tourist Utazási Irodájának orosz nyelvterületért felelős értékesítője  vállalt nagy szerepet.

A professzor bevezetőjében elmondta, hogy nem véletlen, hogy Magyarországon rendezik a konferenciát, hiszen Mester Endre volt a lézerfénnyel történő gyógyítás atyja. Korobov professzor szerint a fényterápia a 21. század vezető tudományágává válhat, hiszen a szervezet saját öngyógyító képességét erősíti, ezáltal az antibiotikumok használatát tudja kiküszöbölni. A fényterápiás gyógyítás a vér mikrocirkulációjának helyreállításán alapul és gyakorlatilag mindenfajta betegség kezelésére alkalmas. A professzor azt emelte ki, hogy a  legynagyobb eredményt a kettes típusú cukorbetegség szövődményeinek gyógyításában érték el azáltal, hogy számos esetben a fényterápiás  kezeléssel elkerülhető az amputáció. 

Korobov.prof

A konferencia nyitó napján dr. Fehér Judit, a Hungarospa reumatológus orvosa köszöntötte a résztvevőket és röviden ismertette a Hajdúszoboszlói Gyógyfürdő gyógyászatán folytatott orvosi kutatásokat. 

Fehér.Judit

A konferenciáról tudósítást készített a Hajdúszoboszlói Városi Televízió és a Debrecen Televízió is. 

Irmuska

A képen: Korobov professzor és Pataki Jánosné

A konferencián bemutattak 15 különböző  fényterápiás készüléket, melyekkel a lézer és a bioptron technológia ötvözhető is. A féynterápia nagy előnye, hogy semmilyen mellékhatása nincs.  

eszközök800

 

KZS