2020. 09. 08. - 08:55

Tudnivalók az egészségbiztosítás által támogatott gyógykúra igénybevételéről

Tudnivalók az egészségbiztosítás által támogatott gyógykúra igénybevételéről
Az alábbiakban gyűjtöttük össze azokat az alapvető információkat, amik hasznosak lehetnek azoknak, akik 2020. őszén a Hajdúszoboszlói Gyógyfürdőben szeretnék igénybe venni a támogatott gyógykezeléseket.  
 
A kezelések során betartandó biztonsági szabályok, intézkedések
 
 A jelenlegi járványügyi veszélyhelyzetben a Gyógyfürdőben különösen odafigyelünk a fertőtlenítésre és higiéniás szabályok betartására. Légúti tünetekkel, lázzal, hányásos-hasmenéses  betegséggel a Gyógyfürdő nem látogatható.  Medencébe lépés előtt és után kötelező a zuhanyzás, valamint a papucs használat. Mindenhol kötelező a biztonságos, 1,5 méteres távolság betartása (pénztárnál, beléptetésnél, orvosi váróban, pihenő terekben, öltözőben, mosdóban, medencében, kezelőhelyeken). A mosdókban virucid kézfertőtlenítő szerek használatra kérjük a vendégeket. A gyógyvizes medencék csak ülőfürdőként használhatóak és a kijelölt lejáratokon megközelíthetők.
A fenti szabályok betartása mellett a gyógyfürdő használata nem jelent nagyobb kockázatot, mint bármilyen zárt térben tartózkodás, hiszen a gyógyvíz jódtartalma eleve fertőtlenítő hatású. A Hajdúszoboszlói Gyógyfürdő tágas terei és medencéinek száma lehetővé teszi a biztonságos védőtávolság betartását.  Aki  úgy érzi magát biztonságban, annak maszk használata is javasolt. 
 
A támogatott gyógykúra ára
 
A napi csomagár 2020. december 31-ig -ig 1.900 forint hétköznapokon, mely tartalmazza az orvosi vizsgálatot, a fürdőbelépést és akár napi 4 féle kezelést. SZÉP kártyát elfogadunk, a kúra mindhárom zsebből fizethető!
Azok a vendégek, akik már legalább két támogatott gyógykúrán vettek részt, a harmadik kúrától jogosultak a 10%-os törzsvendég kedvezményre.
 Akció!
2020. szeptember 15-től december 15-ig kezelőlappal rendelkező betegeinknek  az Aqua-Palace Élményfürdő belépőt ajándékba adjuk a kúra ideje alatt heti egy alkalommal hétköznapokon. 
 
Egyéb kedvezmények
 
A Hungarospa további kedvezményeket is biztosít vendégeinek: akik legalább 4 napra érvényes kezeléscsomagot vesznek igénybe, azok vasárnapra ajándékba kapják a gyógyfürdő belépőt.
Ezen felül a kúracsomag minden nap tartalmaz egy 0,5 liter Pávai Vajna ásványvizet, vagy 2 dl gyógyteát.
Kezelőlappal akár minden nap 20 % kedvezménnyel vehetik igénybe az Aqua-Palace Élményfürdő szolgáltatásait, kezelési napokon az Árpád uszodát ingyen látogathatják.
 
Betegségek, amelyekre a gyógykúra jótékony hatással van
 
A jódos, brómos, konyhasóban gazdag víz gyógyhatása rendkívül széleskörű. Elsősorban mozgásszervi betegségek esetén, ízületi- és gerincbetegségeknél, az úgynevezett kopásos panaszoknál alkalmazható.
Ezen felül törések és mozgásszervi műtétek utáni rehabilitáció során segíti a beteg felépülését, továbbá jó hatással van egyes szív- és érrendszeri betegségeknél, bőrgyógyászati, nőgyógyászati és idegrendszeri betegségekre is.
 
A gyógykúra felírásának szabályai
 
A fürdő szakorvosai a gyógykezeléseket rendelési időben, hétfőtől péntekig 8 órától 16 óráig, vasárnap 14-16 óráig tudják felírni a betegeknek. Sok más fürdővel ellentétben - nem kérnek beutalót és előzetesen időpontot sem kell egyeztetni.
A támogatás igénybevételéhez mindenképpen hozni kell az érvényes TAJ kártyát és lakcímkártyát. Érdemes elhozni a már meglévő egészségügyi panaszokkal kapcsolatos orvosi papírokat is a gyorsabb és hatékonyabb vizsgálat érdekében.
 
A gyógykúrában igénybe vehető, NEAK által támogatott gyógykezelések
 
Masszázst, iszapkezelést, súlyfürdőt, víz alatti masszázst, víz alatti gyógytornát, széndioxid kezelést és komplex gyógyászati kezelés vehetnek igénybe a betegek a gyógyvizes fürdőzés mellett. A különböző gyógykezelések kombinálva a leghatékonyabbak.
 
A gyógykúrában felvehető kezelések száma 
 
Egészségbiztosítási támogatással egy nap legfeljebb 4 féle kezelésre van lehetőség. Egy naptári évben két kúracsomag vehető igénybe, ami kúránként 15 alkalmas gyógykezelést jelent.
 
iszap.800