2016. 08. 03. - 09:23

Szurkoljunk az Olimpián induló Holoda Péternek, a Hajdúszoboszlói Árpád SE versenyzőjének!

Szurkoljunk az Olimpián induló Holoda Péternek, a Hajdúszoboszlói Árpád SE versenyzőjének!

Holoda Péter a férfi 4 x 100 méteres gyorsváltó tagjaként indul a Riói Olimpián. Augusztus 7-én, vasárnap magyar idő szerint  20:11-kor áll rajtkőre. A magyar csapat többi tagja: Gyárfás Bence, Pulai Vince és Reményi Ármin.

Péter az első olimpikon, aki hajdúszoboszlói egyesület tagjaként Olimpián indul. Ennek kapcsán készített a Hungarospa vele interjút.

Mikor kezdtél úszni?

Torday Gabi bácsinál tanultam meg 4 éves koromban úszni, majd Ludmányné Marika néninél úsztam elsősorban egészségmegőrzési céllal. Ekkor még nem voltak komoly terveim az úszással. 2003 óta vagyok a Hajdúszoboszlói  Árpád SE tagja, azóta úszom versenyszerűen. 2007-ben volt egy éves kihagyásom, amikor kipróbáltam más sportokat is, de végül mégis az úszás mellett maradtam. Ezután döntöttem el, hogy megpróbálok kihozni magamból mindent, amit lehet.

Mik a gyerekkori emlékeid Hajdúszoboszlóról?

Csupa pozitív emlékem van. Jó volt a csapat, jó volt a hangulat, ma is vannak itthon barátaim.  A gimnáziumban megkaptam minden segítséget az úszáshoz, nem kellett magántanulóként tanulnom.

Milyen emlékeid vannak a fürdőről?

Régebben a családdal és a barátokkal jártunk a strandra, ott a tengerparti részt  kedveltem. Többször voltam az Aquaparkban is. Sajnos az új extrém részt még nem sikerült kipróbálnom. Nyáron voltak kinti edzéseink is a strandon az úszómedencében.

Ma már az USA-ban, az Alabama állam-beli Auburni Egyetemen tanulsz. Hogyan fogadtak kint?

Kint nagyon befogadóak voltak, mindenki nagyon kedves volt. A csapat nagyon nemzetközi, így könnyebb volt a beilleszkedés.

Van-e különbség az itthoni és a kinti edzések között?

Itthon inkább hosszabbakat úsznak a versenyzők, kint rövidebbeket, de nagyobb intenzitással.

Hol és hogyan készülsz a Riói  Olimpiára?

Május óta itthon készülök Ludmány László edzőmmel, aki partnernek tekint. Vele mindent meg tudunk beszélni. Jó itthon készülni a megszokott medencében az Árpád Uszodában. Saját pályán tudok úszni, így ideálisak a körülmények. Heti 9 úszóedzéssel és konditermi edzésekkel készülök. A táplálkozásomra is nagyon odafigyelek. Szerencsére itthon édesanyám főz. Nagyon szeretem az magyaros ételeket.

Lesznek-e csapattársaid, ismerős versenyzők az Olimpián?

Igen, csapattársaim lesznek a brazil csapatban, illetve a kinti Egyetemi Bajnokságról több ismerősöm az amerikai csapatot fogja erősíteni.

Milyen eredményre számítasz az Olimpián?

Az amerikaiak lenevelnek az esélyek latolgatásáról. Azt mondják, hogy ki kell hoznod magadból mindent és akkor elégedett lehetsz. Az Olimpiára én most tapasztalatot szerezni megyek, ellesni amit lehet a nagyoktól. A 2020-as Olimpiára szeretnék csúcsformába kerülni.

Hova vinnéd el a csapattársaidat, ha meglátogatnának itthon, Hajdúszoboszlón?

A strandra és az Aquaparkba mindenképp elvinném őket, valamint egy hangulatos esti sétára a városban.

Köszönjük az interjút!

 A Hungarospa vezetősége és dolgozói sok sikert kívánnak az Árpád SE ifjú versenyzőjének!

SziZsu