2018. 08. 22. - 08:52

Révésszel és Závodival repültünk vissza az időben augusztus 20 előestéjén a Hungarospa strandfürdőjében

Révésszel és Závodival repültünk vissza az időben augusztus 20 előestéjén a Hungarospa strandfürdőjében
Hatalmas sikerrel adott koncertet Révész Sándor és Závodi János, Piramis évek címmel az államalapításunk előestéjén, a Hungarospa Nagyszínpadán. Közel 2000 néző előtt, egy őrületes, rock koncertet láthattunk a Piramis évek formációtól. Az éjszaka folyamán megállás nélkül tombolt a nézősereg, akik élőben láthatták és hallhatták a két zenei ikon előadását.
Elsőként a zenekar érkezik: a dobos Delov Jávor, a gitáros-vokálos Horváth Ákos, a gitáros Nagy Gergő, Megyaszay István basszusgitárjával és persze Závodi János. Nekikezdenek és jó egyperces ráhagyással megjelenik Révész is a színpadon, a közönség tombol. Nem lehet elmenni amellett, hogy Révész Sándor 65 évesen is kirobbanó formában van és egész este megállás nélkül pörgött a színpadon.
DSC_8098

Aztán jöttek sorban a slágerek. Tökéletes választás a bemelegedéshez, a nézőtéri helyezkedéshez a Gyere közelebb, majd jön a Másnap olyan hatalmas lett a világ. Ebbe már beszáll Horváth Ákos – gitárja mellett – vokállal is. Tökéletesen egészíti ki Révész hangját, vagy inkább teszi teljessé. A következő az Őszintén akarok élni. Itt már szinte teljesen betelt a nézőtér és ez az első szám, ahol már komolyan bekapcsolódik a dalba a tömeg. A következő, Ha volna két életem alatt már mindenki együtt énekel. Révész az „úgy fáj”-t háromszor is elhúzza a dal végén, és a harmadik szinte széthasítja a hangfalakat.

DSC_8092

Ezután meglepő gondolatokat oszt meg a hajdúszoboszlói közönséggel:
„Nekem azért is különleges ez az este itt Hajdúszoboszlón, mert felejthetetlen nyarakat töltöttem itt 1959-től 1966-ig, 6 éves koromtól 13 éves koromig. Édesanyámmal és Nagymamámmal jártunk ide a Gyógyfürdőbe és a strandra, ahol emlékszem, reggeltől estig mindenhonnan zene szólt a hangszórókból. Ez a sok zenei élmény és az itt eltöltött nyarak sok dalomnak voltak ihletői, így minidg jó szívvel gondolok vissza Hajdúszoboszlóra.”

DSC_8118

Aztán tovább tobolunk, hiszen jön a Csak rövid idő, majd a Szabadnak születtem és végül a Kóbor angyal, amire rendesen rákapcsolnak a fiúk, és a végén Révész elköszön. Lemennek, a fények elalszanak, de a közönség nem lankad, egy emberként üvölti, hogy jöjjenek vissza, mire jó két perc után Révész és Nagy Gergő jelenik meg a reflektorfényben.

Révész & Závodi mozaik

Révész elmondja, hogy a megváltozott felállás miatt kénytelenek voltak hozzányúlni bizonyos dalokhoz. A Szállj fel magasra című örök slágerbe kezdenek és még el sem kezdődött, már hatalmas ovációt vált ki a közönségből, pedig csak a gitár és "Kölyök" van a színpadon. A szám végén visszajönnek a többiek is és jön a Becsület, ami után nem marad el a zenekar bemutatása: Révésznek mindenkiről van legalább egy kedves szava. A legjobb Závodi bemutatása, mint „Budapest szép ajándéka”, aki röhögve igazítja a haját, és lép előrébb, mielőtt megtépné a gitárját. Végül Horváth Ákos mutatja be Révészt, ami után búcsúzóul megkapjuk az Ajándék-ot is.

39522534_1934121683314371_3334761953217216512_oo

A felemelő produkciót, augusztus 20-a előestéjén, egy gyönyörű tűzijátékkal koronáztuk meg.