2018. 09. 10. - 08:29

Örömnappal zárták a szezont a Hungarospa munkatársai

Örömnappal zárták a szezont a Hungarospa munkatársai
A Birka- és Slambucfőző Örömnap, a régió egyik legnagyobb gasztronómiai rendezvénye, ami minden év szeptemberében kerül megrendezésre Hajdúszoboszlón. Idén már 19. alkalommal, 2018. szeptember 8-án, több mint 200 bográcsban rotyogott az étel és ötezer látogató volt. Az eseményen minden évben részt vesznek a Hungarospa Hajdúszoboszlói Zrt. dolgozói is. 
A Birka- és Slambucfőző Örömnapot, a régió egyik legnagyobb gasztronómiai rendezvényét minden év szeptemberének elején rendezi meg a Kovács Máté Városi Művelődési Központ és Könyvtár a fürdőváros repülőterén. A szervezők célja, hogy a helyi baráti és munkahelyi kollektívák a fő turistaszezont követően, egy kicsit pihenjenek, a maguk örömére szórakozhassanak.
Örömnap 800
A rendezvény nem verseny, nincs hivatalos zsűri, akik összehasonlítják a bográcsok tartalmát, hiszen itt minden bográcsban egytől-egyig a legjobb étel fő. A jó hangulat a magyar ízek elengedhetetlen kísérője, melyet szórakoztató programok is kísértek a repülőtér területén felállított színpadon. 
A rendezvény sikerét bizonyítja, hogy a kezdetekkor mindössze tizenöt, 2018-ban pedig már több mint kétszáz bográcsban főtt a hagyományos birkapörkölt és slambuc mellett sok más finomság is, például tejbegríz. Mindebből a Hungarospa munkatársainak 25 bográcsában készültek a hagyományos ételek, melyek elfogyasztásában több, mint 300 dolgozó segédkezett.
Örömnap mozaik 1 800
A főzéssel kapcsolatos szervezési feladatokat a Hungarospa Szakszervezete és Üzemi Tanácsa végezte. Csaknem valamennyi üzletág és egység képviseltette magát. Ezúton is köszönjük munkatársainknak a részvételt és a főzések zavartalan, jó hangulatú lebonyolítását.
Örömnap mozaik 2 800
Reméljük, hogy vendigeink is ellátogattak a rendezvényre és kipróbálták az alföldi ételeket, ízeket!
 
Örömködjünk együtt, jövőre is!
 
SziZsu