2017. 07. 03. - 10:00

Nyári programözön a hajdúszoboszlói strandon!

Nyári programözön a hajdúszoboszlói strandon!

Az elmúlt hétvégén a kellemes fürdőzés élménye mellett számos programmal szórakoztattuk vendégeinket Strandfürdőnkben. A Hajdúsági Ízek Fesztiválja fellépői vasárnap hozzánk is ellátogattak, színesítve programjaink repertoárját a II. számú medence melletti nagyszínpadon.

2017. július 1-én és 2-án egész nap, különböző stílusú zenés-táncos produkciókkal találkozhattak fürdőzőink a Hungarospa strandfürdőjében. Volt néptánc, gimnasztika, majorette, ének és zene.

A szombati esős, borús időjárás délutánra megenyhült, így 16 órától már ragyogó napsütésben léphetett színpadra idei első sztárvendégünk, Muri Enikő.

Könnyed, laza stílusa magával ragadta a közönséget, akik folyamatosan ujjongtak és tapsoltak a medencében. Nemcsak a legújabb dalok, hanem az ismertebb dallamok, mint a Maradj még, a Késő már, a Gömbölyű, a Velem ma éjjel vagy a Jericho című szerzemények sem maradhattak el.

De az énekes személyes kedvencei is helyet kaptak, mint például Rihanna - Only Girl dala vagy Adele - Rolling in the deep című slágere. Minden ismerős dallamot együtt énekelt az előadóval a közönség. A Sugarloaf énekesnője már másodszor volt vendége fürdőkomplexumunknak, aki nem csak fellépőként, de családjával is szeretne ellátogatni majd Hajdúszoboszlóra.

Júliustól újra gyönyörködhetünk az éjszakai égboltban a medencékből is: szombaton este 21 órától első alkalommal köszönthettük fürdőzőinket a Hungarospa zenés éjszakai fürdő programján. Amíg a fesztiválon zajlottak a műsorok, addig fürdőzőink a medencékből hűsölve hallgathatták a koncerteket, melyeket látványos lézer show effektekkel egészítettünk ki.

Vasárnap déli 12 órától a Hajdúdorogi Mazsorett Együttes táncos tehetségeit láthatták színpadunkon vendégeink. A lányok, rendszeres résztvevői a helyi, megyei és orzságos kulturális és szórakoztató rendezvényeknek, programoknak: többször képviselték magukat a Debreceni Virágkarneválon, illetve az Olaszországban megrendezett nemzetközi fúvós és mazsorett fesztiválon.

Az idén 25. évfordulóját ünneplő egyesület felnőtt csoportja az Európai Uniós szabvány szerinti legmagasabb D fokozatba minősítette magát, és az országos szakmai zsűri minden produkciójukat a legmagasabb, Kiemelt Arany minősítéssel díjazta. A csoport művészeti vezetője Balogh-Tóth Zita, többszörös koreográfia díjas mazsorettoktató, a Magyar Fúvózenei és Mazsorett Szövetség elnökségi tagja. A dinamikus és látványos előadás lenyűgözte fürdőzőinket, akik hatalmas tapssal hálálták meg a műsort.

A csinos és tehetséges fiatal lányokat a Hajdúdorogi Őszidő Kulturális Egyesület Kórusa követte, akiknek színvonalas előadásait hallgathatták meg fürdőzőink. A közösség rendszeresen fellép a városi, illetve regionális rendezvényeken, de számos meghívásnak tesznek eleget.

A kórus résztvevője az Országos Népzenei Minősítőknek is, ahol a többszörös arany minősítéseket követően a szakmai zsűri idén Arany Páva díjjal értékelte előadásukat. Hajdúdorog Város Önkormányzata az egyesület munkájért az idei városnapon Hajdúdorog Városáért Emlékérem kitüntetést adományozott a tagságnak. A kórus szakmai és művészeti vezetője Kőmíves Edit, ének-zene tanár. Az egyesület elnöke Pogácsás Antalné.

Őket követte a színpadon a Hajdúdorogi Őszidő Kulturális Egyesület TánckaraA táncsoport 2007 októberében alakult és azóta számos felkérésre mondtak igent, melyek alkalmával számtalan kiemelkedő elismerésre tettek szert: többek között két aranyminősítés és különdíjak boldog tulajdonosai, valamint az elmúlt hétvége alkalmával a Magyar Nyugdíjasok Országos Szövetsége és a Megyei Nyugdíjas Egyesületek Szövetsége által rendezett IX. Országos Szenior Táncfesztiválon Arany minősítésben részesütek.

Külön műsorral készültek Hajdúszoboszlónak és a fürdőzőknek: Hajdúsági táncokat láthattak vendégeink. A koreográfiát betanította Hrotkó Kornél tánctanár. A népies ruhák és dallamok minden vendégünk szívét megmelengette és sokan gratuláltak az előadás után a fellépőknek és a szervezőknek egyaránt.

A kimagasló művészeti előadásokat a 16 órától színpadra lépő Piruett Táncstúdió követte. Az ügyes kis tanítványok is lenyűgöztek mindenkit hajlékonyságukkal és látványos fellépésükkel. A mesterien táncoló gyerekek a klasszikus balett, a ritmikus gimnasztika, a modern tánc, a show tánc és az akrobatika elemeit ötvözik egy-egy koerográfia elsajátításánál.

Az oktatás 2007 óta folyik Debrecenben, azóta rengeteg országos- és világbajnokságot is megnyertek, számos elismeréssel és díjjal büszkélkedhetnek. Művészeti vezetőjük Simonyi Kitti nívódíjas táncpedagógus, sporttánc mester.

Tartsanak velünk továbbra is a nyár folyamán, hiszen tartogatunk még további meglepéseket is!

Soron következő programjainkat IDE kattintva nézhetik meg!

Addig is kellemes fürdőzést és szuper nyarat kívánunk!

 

SziZsu