2018. 03. 01. - 15:07

Megnyílt a 41. Utazás kiállítás a Hungexpon

Megnyílt a 41. Utazás kiállítás a Hungexpon

Idén a tavasz első napján, március 1-én nyitotta meg kapuit az ország és a kelet-közép-európai régió egyik legjelentősebb turisztikai seregszemléje, az Utazás 2018 kiállítás. A kiállítást hosszú idő óta először, két pavilonban rendezik meg, több mint 25 ezer négyzetméteren a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban, ahol 280 kiállító mutatkozik be 23 országból, köztük Hajdúszoboszló képviselőjeként a Hungarospa fürdőkomplexuma.

Az idén 41 éves rendezvénysorozat fókuszában az aktív kikapcsolódás áll, de a turizmus szinte minden ága képviselteti magát 2018. március 1. és 4. között.

Az Utazás Fórum megnyitóját csütörtökön tartották, ahol Ganczer Gábor, a Hungexpo vezérigazgatója elmondta: ahogy a turisztikai szakma egésze, úgy az Utazás kiállítás is folyamatosan átalakul. Ezt mutatja az is, hogy hosszú idő után újra két pavilonban kerül megrendezésre a turisztikai expo. Az Utazás 2018 kiállítás külföldi díszvendége is a megújulást, a tudatos turisztikai fejlesztést szimbolizálja.

A belföldi díszvendég Hévíz különleges játékokkal, helyi termék kóstolókkal és természetesen akciós szállásajánlatokkal várja az érdeklődőket. Papp Gábor, Hévíz polgármestere arról beszélt, hogy az elmúlt 6 évben a város turizmusa folyamatosan fejlődött, amit jól szemléltet az alig ötezer lakosú város turizmusának 2017-es rekordéve.

A kiállítás külföldi díszvendége az afrikai kontinens egyik legkívánatosabb utazási célpontja: MarokkóMohammed Sajid, a Marokkói Királyság turisztikai minisztere szerint Marokkó és Magyarország turisztikai kapcsolata tavaly ősz óta, a közvetlen légijáratok elindulásával egyre szorosabb. Budapestről alig 3,5 óra alatt el lehet jutni Marrákesbe és nagyjából négy óra alatt Agadirba - mondta, hozzátéve: Marokkóban hagyomány, hogy minden látogatót nyíltsággal és toleranciával fogadnak.

dr. Princzinger Péter, a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítványának (MTSZA) elnöke azt emelte ki, hogy tavaly ősszel fogadta el a kormány a magyar turizmus következő 10-12 évét meghatározó stratégiáját, a Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégia 2030-at. A dokumentum konkrét célokat tűzött ki, például azt, hogy a turizmusban dolgozók létszáma a jelenlegi, közel 370 ezerről 460 ezerre emelkedjen, valamint a turizmus súlya a GDP-ben 10-ről 16 százalékra növekedjen.

Hungarospa Hajdúszoboszlói Zrt. idén is Hajdú-Bihar Megye Önkormányzatának meghívására és annak támogatásával kapott helyett a "Hajdúvárosok" standján. A megyei standon belül 19 négyzetméteren mutatkozik be Hajdúszoboszló fürdőkomplexuma. Elmondhatjuk, hogy már a szakmai napon is jól szerepeltünk a nemzetközi turisztikai kiállításon, hiszen  szakmai körben is számos érdeklődés volt fürdővárosunk iránt.

A szakmai napra a Hungarospa Hajdúszoboszlói Zrt. képviseletében Boruzs Ida szálláshelyek és vendéglátás igazgatónő, Molnár Magdolna kemping vezető is ellátogatott. Mindannyian a sajtó rendelkezésére álltak és tárgyaltak a partnerekkel. Társaságunkat Berzsényi Anita értékesítési menedzser  képviseli a 4 napos rendezvény alatt, valamint Máté Petra gyógymasszőr egy-egy 10 perces svédmasszázzsal kedveskedik az érdeklődőknek.

Boruzs Ida szálláshelyek és vendéglátás igazgatónő és Berzsényi Anita értékesítési menedzser a Hungarospa standján

Az Utazás kiállítással egy időben rendezik meg az Afrika, a Bringa-, és a Futó Expót, valamint az ország legnagyobb független utazókat megszólító rendezvényét, a 6. Járatlan Utakon Fesztivált. Mindegyik egyidejű rendezvény egy belépőjeggyel látogatható.

A szervezők idén közel 50 ezer utazni vágyó látogatót várnak a kiállításra. A turisztikai expo 2018. március 4-ig várja az érdeklődőket.

SziZsu