2017. 10. 18. - 15:00

Kiemelt stratégiai terület lett az egészségturizmus

Kiemelt stratégiai terület lett az egészségturizmus

2017. október 16-án a Művészetek Palotájában  a Magyar Turisztikai Ügynökség szervezésében zajlott le az első hazai Turizmus Summit, melyen több mint 1400 turisztikai szakember vett részt, köztük Czeglédi Gyula, a Hungarospa Zrt. vezérigazgatója, a Magyar fürdőszövetség elnöke. A rendezvényen stratégiai együttműködési megállapodást kötött 11 szakmai szervezet és a Magyar Turisztikai Ügynökség. 

A csúcstalálkozón  Orbán Viktor miniszterelnök elmondta, hogy a kormány 2030-ig 828 milliárd forint fejlesztési forrást biztosít a turizmus ágazatnak, továbbá 100 ezer új álláshely jöhet létre turizmusban. A fejlesztések háromstratégiai területen valósulnak meg: sportturizmus, kulturális turizmus és egészségturizmus. Öt kiemelt térség fejlesztése indult el eddig. A kiemelt térségek között van Debrecen,Hajdúszoboszló, Hortobágy és Tisza-tó turisztikai térség is.

A rendezvényen Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója  bejelentette, hogy elkészült a 2030-ig érvényes turizmusfejlesztési stratégia, mely  hamarosan megjelenik a Magyar Közlönyben. A stratégia végrehajtásában az egész turisztikai szakmára számítanak.  

A konferencia zárásaként bejelentették, hogy 11 szakmai szervezet képviselői létrehozzák a Magyar Turisztikai Szövetséget. A Magyar Fürdőszövetség képviseletében Czeglédi Gyula elnök írta alá a stratégiai keretmegállapodást, melyben a szakmai szervezetek partnerségre lépnek a Magyar Turisztikai Ügynökséggel. A Magyar Turisztikai Szövetség 2018. januárjában kezdi meg működését.