2017. 04. 28. - 10:30

Jelentős anyagi ráfordítással készült a Hungarospa az idei strandszezonra

Jelentős anyagi ráfordítással készült a Hungarospa az idei strandszezonra

Már március óta folynak a karbantartási munkálatok a hajdúszoboszlói strandfürdőben. Jelentős anyagi ráfordítással jár a hiányzó burkolatok pótlása, hiszen a kemény és hosszúra nyúlt tél komoly fagykárokat okozott a járófelületekben és a medencék burkolatában.

Ilyenkor a külső területrendezésre, padok, kabinok festésére is sor kerül. Az idei évben is nagy segítséget kapott a felkészülési munkákban a Hungarospa a különböző nyugdíjas szervezetektől:   Hungarospa, MOL, Pedagógus, Gázláng és Derűs Alkony Nyugdíjas Egyesülettől.

A dolgozók is részt vettek szabadidejüket feláldozva az önkéntes közösségi munkában,  elsősorban a padok festésében és a takarítási munkálatokban nyújtottak nagy segítséget. 

Kertészeink kora tavasz óta dolgoznak a 30 hektáros fürdőpark megszépítésén. A strand területén több ezer egynyári virágot ültettek ki. Minden készen áll, hogy szemet gyönyörködtető  környezetben fogadjuk a vendégeket. 

  A szezonnyitásra felkészülésről és a fürdők  nehezségeiről tartott sajtótájékoztatót április 27-én Budapesten Czeglédi Gyula vezérigazgató,   a Magyar Fürdőszövetség elnöke. A sajtónak kiemelte, hogy elengedhetetlen az ágazatban az ÁFA csökkentése, mely a munkerő megtartását és nagyobb anyagi megbecsülését szolgálhatná.