2018. 03. 16. - 13:23

Így emlékeztünk a hősökre az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 170. évfordulóján

Így emlékeztünk a hősökre az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 170. évfordulóján

Március 15-e, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulója talán az egyik legjobban tisztelt nemzeti ünnepünk. Aki pihenésre, fürdőzésre szánta a napot, az ünnepi programról sem kellett lemondania a hajdúszoboszlói Aqua-Palace élményfürdőben. 

Ilyenkor, március közepén előkerülnek a kokárdák, díszbe öltöznek a terek, fellobogózzák az intézményeket, és nemzeti színű dekorációk jelzik: valami fontos dolgot ünneplünk március idusán...

Hazánk egyik legfontosabb ünnepén egy igazán különleges zenés-prózai műsorral emlékeztünk 1848. március 15. történelmi pillanataira a hajdúszoboszlói Aqua-Palace élményfürdőben. A bensőséges hangulatú előadás felelevenítette a szabadságharc legfontosabb eseményeit.

A derecskei Táltos Dráma és Musical Társulat az 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére összeállított "MÁRCIUSI IFJAK" című zenés ünnepi műsorát tekinthették meg fürdőzőink az Aqua-Palace élményfürdő Fürdővilágában. A művészek kronológiai sorrendben jelenítették meg a forradalmi képeket, verseket. A március 15-vel szorosan összefüggő zenék és dalok hangzottak el, mint pl. a Tolcsvay László által megzenésített Nemzeti Dal, prózai szövegek, a legnagyobb költők forradalmi versei, mindez magyar népdalokkal, valamint  A költő visszatér című rockopera dalaival fűszerezve.

 

Köszönjük, hogy a hosszú hétvégén minket választottak! Legyenek vendégeink legközelebb is!

2018-as prograkínálatunkról ITT olvashatnak bővebben!

Szizsu