2018. 11. 28. - 09:55

Hungarospa Alkotótábort szerveztünk immár 13. alkalommal

Hungarospa Alkotótábort szerveztünk immár 13. alkalommal
Idén 13. alkalommal szerveztük meg a Hungarospa Alkotótábort 2018. november 19-23 között a Hungarospa Thermal Hotelben. „Esti fények a fürdő környékén" témakörökben alkottak a művészek, különböző technikákkal, akik november 22. délutánján mutatták be alkotásaikat a sajtó munkatársainak.
A több mint 10 éve indult alkotótábort első alkalommal a Hugarospa Thermal Hotel átadásakor rendezték meg, aminek sikerességét jól tükrözi, hogy már két kiállítást is szerveztek az itt készült alkotók képeiből a Kovács Máté Művelődési Központ és Könyvtárban. Varga Katalin a Hungarospa szolgáltatási igazgatója idén is nagy lelkesedéssel szervezte a tábort, akinek a feladatok elvégzésében fő segítője Csapláros László táborvezető volt. A sajtótájékoztató alkalmával elmondta, hogy az idén a fürdő éjszakai fényei adtak témát a művészeknek, akik egy 30x40 cm méretű csendéletet is készítettek. Mindezen feladatok mellett további egyedi stílusú festmények is születtek.
DSC_2236
A meghívott művészek és a táborszervezők: Barnólczky György, Berényi Viktória, Stanowski Tamás, Bimbó TamásValik Zagyva SándorCsapláros László táborvezető, Bán Tibor, Varga Katalin szolgáltatási igazgató, Kiss Karola, Masits István és Póka György
 
Nyolc olyan festőművész fogadta el a meghívást és vett részt a vázlatok készítésében, a közös alkotásban, valamint a különböző festészeti stílusokról, módszerekről folytatott beszélgetésekben, akik közül a többség rendszeres résztvevője az alkotótáboroknak, vagy van valamilyen kötődése Hajdúszoboszlóhoz. Az idei évben 1 új művésszel is megismerkedhetett a csoport Stanowski Tamás személyében, aki a Nyíregyházi Egyetem fizika szakos tanára. Elmondta, hogy első alkalommal érkezett a táborba és nagyon jól érezte magát, új ismerettségekkel, tapasztalatokkal és kellemes élményekkel gazdagodott.
Stanowski Tamás mozaik 800
 
„Esti fények a fürdő környékén" témakörökben alkottak a művészek, különböző technikákkal. Ahogy eddig minden évben, a mostani alkotásokat is a fürdőkomplexum különböző egységeiben helyezzük ki, hogy bárki megcsodálhassa a művészek keze munkáját.
Festmények 2 mozaik 800
 
SziZsu