2018. 09. 17. - 09:06

Hajdúszoboszlón randevúztak a városi polgármesterek

Hajdúszoboszlón randevúztak a városi polgármesterek
Hajdúszoboszló volt a házigazdája a 24. Városi Polgármesterek Randevújának 2018. szeptember 14-én, a Hungarospa Aqua-Palace élményfürdőjének konferenciatermében, ahol kiosztották az év legjobb polgármestere, alpolgármestere és jegyzője díjakat.
A Szféra Európa Kft. 1995 óta ötletgazdaként jegyzi a „Városi Polgármesterek Randevúja” elnevezésű szakmai rendezvényt, melynek képviselője Oltványi Tamás ügyvezető, fővédnöke ez alkalommal is dr. Pintér Sándor belügyminiszter volt. A polgármesteri randevú szakmai fókuszában értelemszerűen a gyógyturizmus állt, aminek keretében Czeglédi Gyula vezérigazgató a Hungarospa Hajdúszoboszló fürdőkomplexum fejlődéséről, jövőbeni fejlesztéseiről és fürdőágazati helyzetéről is beszámolt.
randevú mozaik 2
A megnyitót követően, az előző találkozó helyszínét adó Balatonfüred alpolgármestere, Hári Lenke átadta az esemény emlékkönyvét Dr. Sóvágó Lászlónak, Hajdúszoboszló város polgármesterének, aki szivélyesen köszöntötte a megjelent vendégeket, egyben kellemes időtöltést kívánva a fürdővárosban.
A Belügyminisztérium önkormányzati helyettes államtitkára, dr. Dukai Miklós szakmai kérdésekről tájékoztatta a városvezetőket, majd átadta a Szféra által alapított, az „Év polgármestere”, az „Év alpolgármestere” és az „Év jegyzője” díjakat, amelyeket azok a városvezetők kaptak, akik a települések internetes szakmai szavazatai alapján kiérdemelték közösségük megbecsülését. Az "Év polgármestere" elismerést a komáromi várovezető, dr. Molnár Attila vihette haza, az "Év alpolgármestere" díját Budapest XIII. kerületének képviselője, Holopné Schramek Kornélia vehette át, és az „Év jegyzője” címet ebben az évben Rózsa Sándor György, Karcag város jegyzője kapta meg.
díjátadás mozaik
A díjazottakat köszöntő dr. Dukai Miklós államtitkár hangsúlyozta: a szakmájukban és a közösségépítésben elért sikerek tették méltóvá őket az elismerésre. Hozzátette: a közösség és az értékek létrehozása, képviselése kulcsfontosságú a települések életében.
A fentiek mellett az "Év utazó Nagykövete" elismerést vehette át Szarvas város polgármestere, Babák Mihály, aki az eddig 24 alkalommal megrendezett Városi Polgármesterek Randevúja mindegyikén részt vett, ezért az osztrák Heiligenblutba kapott meghívást a városvezetői díjakat megalapító Szféra Európa Kft. ügyvezetőjétől.
 
Ezúton is gratulálunk az elismerésekhez és díjakhoz!
 
 
SziZsu