2008. 01. 05. - 09:32

Emlékezetes jubileumi évet zárt a Hungarospa Hajdúszoboszlói Zrt.

Emlékezetes jubileumi évet zárt a Hungarospa Hajdúszoboszlói Zrt.
Európa legnagyobb fürdőkomplexuma 2007-ben ünnepelte fennállásának 80. évfordulóját. A jubileumi évfordulóra méltóképpen emlékeztünk.
A társaságnak ünneplésre valóban volt oka, hisz az évek óta tartó minőségi munka, az elnyert elismerések és a vendégforgalom alakulása mind azt bizonyítják, hogy fürdőkomplexumunk megállja a helyét az egyre bővülő európai piacon.
Az évforduló kapcsán érdemes visszatekinteni az elmúlt 10 év fejlesztéseire, ugyanis kevés magyar fürdő mondhatja el magáról, hogy 1996 óta szinte minden évben történt valamilyen fejlesztés. Hogy csak a legjelentősebbeket említsük: 1999-ben adták át a gyógyfürdő új épületét. 2000 júliusára a hajdúszoboszlói strandon készült el hazánk első viziparadicsoma. Az Aquapark rendkívüli népszerűsége miatt 2002 nyarára már több mint kétszeresére bővítettük a területét.
aquapark_722_2008012893959_56.JPG Szintén 2002 nyarára újult meg teljesen a strand a Széchenyi terv támogatásával. A strand igazi szenzációja egy hullámzó vizű óriásmedence megalkotása lett fövenyes parttal, pálmafákkal, kalózhajóval és világítótoronnyal. 2004-ben a Pávai Vajna ásványvíz palackozó üzemünket korszerűsítettük, majd 2005-ben a Hungarospa Thermal Hotel átadására került sor, mely Hajdúszoboszló legújabb háromcsillagos szállodája.
Az idei születésnapi évforduló megfelelő alkalom volt arra, hogy ingyenes programokkal kedveskedjünk vendégeinknek. Az egyhetes születésnapi rendezvénysorozatunk alkalmával törekedtünk arra, hogy valóban minden korosztály zenei igényeit kielégítsük, hiszen aki ellátogatott 2007 nyarán strandunkra, az bálozhatott együtt a Hajdúság Szépével, mulathatott operett gálánkon, visszautazhatott egy kicsit időben a nosztalgia-retro estünkön, szórakozhatott a pop-rock fenegyerekeivel , énekelhetett egyet a 100 tagú cigányzenekar kíséretében, és végül, de nem utolsó sorban ünnepelhette velünk és a Republic együttessel a születésnapunkat.
republic500_595_2008012894908_681.JPG Emellett napközbeni programokkal tettük felejthetetlenné a fürdő megnyitásának 80. évfordulóját július 26-án. A nagyközönség többek között korhű fürdőruha bemutatót láthatott, élvezhette a magyar szinkronúszó válogatott utánpótlás csapatának színvonalas műsorát, sellőlánnyal találkozhattak a medence partján, egész napos vetélkedők szórakoztatták a vendégeket ezen a jeles napon. A nap csúcspontja a 6000 ember részvételével lezajló buborékfújó Guinness rekord teljesítése volt.

guinness_rekord500_517_2008012892955_201.JPG


Egy fürdő sikerét mi sem bizonyítja jobban, mint a látógatók számának növekedése. 2007-ben a fürdővendég forgalom 23%-kal nőtt az előző évhez képest, az Aquapark forgalma 26%-os növekedést produkált. A gyógyászatban bekövetkezett egy kisebb forgalomcsökkenés, ez azonban az egészségügyben tapasztalható változásoknak tudható be. Jelentősen nőtt a szálláshelyeinken realizált vendégéjszakák száma is. A társaság így 9%-kal növelte összbevételét a 2006-os évhez képest.
A Hungarospa a jövőben is mindent megtesz annak érdekében, hogy Európa szerte elismert fürdőkomplexum maradjon. A jövőbeni szolgáltatási kínálat még szélesebbé tételét, és a nyári szezon meghosszabbítását szolgálja a tervezett Aqua-Palace fedett élményfürdő megvalósítása. A létesítmény 15 ezer négyzetméter alapterületen, 1600 négyzetméter vízfelülettel, egyszerre 1000 fő befogadására lesz alkalmas. A komplexumban minden korosztály megtalálja majd a kikapcsolódás és szórakozás számos módját, az egészen pici gyermekektől kezdve, a fiatal, sportkedvelő felnőtteken keresztül, az idősebb korosztályra is gondoltunk.