2017. 08. 23. - 10:29

Elképesztően nagysikerű Rúzsa Magdi koncerttel ünnepeltük meg államalapításunkat a hajdúszoboszlói Strandfürdőben

Elképesztően nagysikerű Rúzsa Magdi koncerttel ünnepeltük meg államalapításunkat a hajdúszoboszlói Strandfürdőben

Örökzöld zúzós rock and roll, könnyedebb hangulatú és mély gondolatokat ébresztő dalokat hallhatott a közönség 2017. augusztus 19-én a Hungarospa nagyszínpadán. Közel 3000 néző előtt egy őrületes, világszínvonalú koncertet láthattunk Rúzsa Magditól és zenekarától. Az éjszaka folyamán megállás nélkül tombolt a nézősereg, akik élőben láthatták és hallhatták kedvenceik előadását.

Ünnepi rendezvényünkön, a Rúzsa Magdi koncert előtt, elképesztően tehetséges tűzzsonglőrök léptek a reflektorfénybe. A budapesti Tűzvarázs Produkció leglátványosabb műsorát, az Akrobatikus Tűztánc előadását hozta el vendégeinknek. Mindenkit megbabonázott, aki végignézte ezt a páratlan bemutatót. A csodálatos, lélegzetelállító mozdulatok, a harmónia, a vadság és a lángok adták ennek a páratlan show-nak az izgalmát. Egész este el tudtuk volna nézni a táncoló lángokat és a bámulatosan zsonglőrködő párost.

A folytatásban rögtön utánuk a nagyhegyesi kötődésű Hegyi Dávid, a Star Academy 2016 tehetségkutató énekverseny legjobb férfi hangja lépett a közönség elé. Dávidot nem csak a műsorból, hanem a budapesti Orfeum előadójaként is sokan ismerhetik, rengeteg tematikus esten lépett már náluk színpadra, és énekes karrierjét azóta is nagy sikerrel építgeti. Repertoárjában legendás zenei slágerek szerepelnek, néhányukat saját feldolgozásban adta elő. Fantasztikus énekhangja és bohókás, sármos, laza személyisége tovább fokozta a tömeg hangulatát és beindította az igazi bulikedvet.

Részlet Hegyi Dávid előadásából:

A következő bő 1,5 órában egy jól megkoreografált, gyönyörű fényjátékkal és háttérvetítéssel kombinált látványos zenei kompozíciót kaptunk Rúzsa Magditól és zenekarától. Az élőkoncert alkalmával gyakorlatilag az összes ismert számuk elhangzott különböző előadásmódban.

Több, mint tíz év telt el azóta, hogy a visszahúzódó vajdasági lány belépett a Megasztár című tehetségkutató műsor ajtaján. Bár az ország pillanatok alatt a szívébe zárta, akkor még nem tudhattuk, mekkora tehetség rejlik az elbűvölő hang mögött. Az adottság azután hivatástudattá alakult és lépésről lépésre vált a fiatal lány igazi dívává, a jó énekesből pedig professzionális előadóvá. Mindezek kombinációját az augusztus végi éjszakán mi is megtapasztalhattuk.

A már-már klasszikusnak számító Aprócska bluesSzerelem, vagy Április mellett elhangzottak olyan egyedülálló dalok is, mint például a Presser Gáborral közös duett, az Angyal mellettem, melyet lélegzetvisszafojtva hallgatott a közönség.

Az amúgy is forró nyár esti hangulatot tovább perzselték az elhangzott számok. A közönség gyakran együtt énekelte a dalokat Magdival, még olyankor is, amikor erre külön nem kapott bíztatást a színpadról. Különösen nagyra értékelték az Elindultam szép hazámból népdalt, amit az énekesnő zenekari kiséret nélkül adott elő.

Hadd emeljem ki a Magdi „kísérőzenekarának” szerepét betöltő csapatot, akik voltaképpen stúdióminőségben hozták ki a maximumot hangszereikből. Tökéletes összhangban dolgoztak egymással éppúgy, mint Magdival, legyen szó tomboló rockról, vagy lírai pillanatokról; összjátékuk tökéletesen egészítette ki az egyébként is szuggesztív előadást. Azt hiszem, bátran nevezhetjük világszínvonalú művészeti alkotásnak azt, amit a színpadi kollektíva létrehozott.

Magdi a Csak a bolond remél című dal eléneklése előtt fontos gondolatokat osztott meg az őszinteségről, tisztaságról, becsületről. Sokat elárult az élethez való viszonyáról. Kiderült, elszántan optimista, és mindig hisz a jóban és az emberekben. A Nélküled című dalával búcsúzott, ami előtt áldást is mondott nekünk: "

"Legyen előtted mindig út,

Fújjon hátad mögül a szél,

Melegen süsse arcodat a Nap,

Az eső puhán essen földjeidre,

S amíg újra találkozunk, hordozzon tenyerén az Isten!"

Úgy gondolom, a legtöbben egyetértünk akkor, ha azt mondom, maradtunk volna még. Hallgattuk volna még a fájdalmakat, amiket nem mondunk ki, az örömöket, amiket csak egy pillanatnak élünk meg; de mindenekelőtt hallgattuk volna még ezt a hangot. Magdi koncertje lelkesítő volt minden pillanatában, mindent beletett, amit ezen a színpadon bele lehetett, és a hajdúszoboszlói közönség is nehezen engedte haza.

A felemelő pillanatokat tűzijátékkal koronáztuk meg államalapításunk előestéjén.

Köszönjük, hogy velünk ünnepeltek!
 
Reméljük, hogy jól érezték magukat rendezvényünkön, látogassanak el hozzánk legközelebb is!
 
 Addig is szép nyárutót és kellemes fürdőzést kívánunk!

 

 

 

SziZsu