2019. 07. 02. - 10:00

Elindul az új Hungarospa Prémium Zóna építése a stranfürdőben!

Elindul az új Hungarospa Prémium Zóna építése a stranfürdőben!
2019. július 1-én aláírásra került a "Strandfürdő minőségi kínálatbővítése, új egyedi élményövezet kialakításával" című projekt kivitelezési és műszaki ellenőri szerződése a Hungarospa irodaházában.

A 2017. júliusi kormánydöntés óta folyt a projekt előkészítése.  A Kisfaludy2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. , mint Támogató Szervezet június végén  megküldte azt a támogató okiratot, mely szerint 1,5 milliárd forinttal támogatja a projektet. Ezzel megnyílt az út a kivitelezés elkezdéséhez. 

Hajzer Sándor, a Lovas Mérnöki Iroda Kft. ügyvezetője írta alá a műszaki ellenőri szerződést, majd Dudás Róbert, a Magyar Mélyépítő Kft. ügyvezetője írta alá a kivitelezési szerződést Czeglédi Gyulával, a Hungarospa Hajdúszoboszlói Zrt. vezérigazgatójával. A szerződések  aláírására a Hungarospa Hajdúszoboszlói Zrt. központi irodaházában került sor.

mozaik

Megállapodásukkal, azaz 2019. július 1-ével elkezdődik a Kiemelt Turisztikai Térségfejlesztés keretében, a hazai finanszírozásból támogatott "Strandfürdő minőségi kínálatbővítése, új egyedi élményövezet kialakításával" című projekt.

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, a 3,2 milliárd forint összértékű projekt elemei a következők:

Egy szabadtéri wellness fürdő megépítése a strandon belül, mely minőségi igényeket elégít ki. A projekt egyediségét az igényes kialakítású természeti képződményeket (vízesés, szikla) utánzó elemek és különböző magassági szintű, vízfelületek adják. Az 5 medence vízfelületének nagysága 2576 m2, a befogadóképesség pedig 1000 fő lesz. A projekt fő célcsoportja elsősorban a magasabb kategóriájú  szálláshelyeket igénybe vevő vendégek.

hungarospa-tahiti-furdofejlesztes1

A projekt célja Magyarország egyik legnagyobb turisztikai vonzerővel rendelkező települése versenyképességének további erősítése, a fejlesztés közvetlen és közvetett hatásai révén a turizmusból származó jövedelmek növelése. További cél az elmúlt években elért látogatói létszám megtartása a kínálat komplexitásának növelésével.

A projekt megvalósításának kezdő napja: 2019.07.01.

A projekt befejezésének tervezett napja: 2020.06.30.

 

SziZsu