2008. 01. 21. - 11:58

Egyre közeledik az Aqua-Palace Élményfürdő megvalósítása

Egyre közeledik az Aqua-Palace Élményfürdő megvalósítása
A Kormány 2007. július 26-án döntött az Aqua-Palace Fedett élményfürdő projekt támogatásáról, melynek tervezett összege 4,5 milliárd forint, ebből 2,25 milliárd forint a támogatás.
A projekt megvalósíthatósági tanulmánya és a projekt adatlapok beadásra kerültek. Érvényes építési engedéllyel rendelkezünk és a kiviteli tervek is elkészültek. A feltételes közbeszerzési eljárásokat kiírtuk, azok folyamatban vannak. Ebből is látszik, hogy a napi munka mellett a vezetőség nagyon sokat dolgozik a fedett élményfürdő projekt megvalósításán. A Hungarospa Zrt. levélben az Irányítóhatósághoz fordult annak érdekében, hogy minél hamarabb aláírásra kerüljön a támogatási szerződés a kormány megbízottjával. A sürgetésre azért van szükség, hogy a munkálatokat már idén májusban elkezdhessük. A májusi kezdés pedig azért fontos, mert az új létesítmény műszaki átadásának 2009 június végén meg kellene történnie ahhoz, hogy a próbaüzem még a nyári szezonban meglegyen. Így jobb az új fedett élményfürdő bevezetése, mintha ősszel történne. A fedett élményfürdő a város fejlődésének óriási lendületet adhat a főszezonon kívül, nemcsak a szállodák, hanem a magán szállás helyek kihasználtsága is javulhat.

aquapalace_500_300_20080128120235_870.jpg
A fedett élményürdő megépítése nem jelenti azonban a hagyományos gyógyászat háttérbe szorulását. Továbbra is az ország vezető fürdővárosaként a gyógyászatot kell előtérbe helyeznünk, ezt sosem szabad feladni!
Ugyanakkor annak a fizetőképes vendégkörnek, akik nem gyógyulni vágynak, hanem aktív kikapcsolódásra, meg kell teremteni a feltételeket. A készülő fedett élményfürdő, különbözni fog a már meglévőktől, lesz benne egy gyermekvilág, ahol az egészen pici babáktól a kisgyermekekig kiszolgálnak minden igényt. A fittness és wellnes szolgáltatásokat is bővítjük, lesz például álló viziszörf.