2017. 07. 31. - 08:29

Egy héten át ünnepelt a 90 éves Hungarospa fürdőkomplexum!

Egy héten át ünnepelt a 90 éves Hungarospa fürdőkomplexum!

Alapításának kilencvenedik évfordulóját ünnepelte a hajdúszoboszlói fürdő. Ebből az alkalomból egy héten át tartó, fantasztikus születésnapi programsorozattal készültünk. Az egyhetes rendezvénysorozat július 22-től 30-ig tartott, koncertek, táncelőadások, játékok kiséretében, valamint sztárfellépőkkel vártuk vendégeinket. Többek között a Honeybeast, Feke Pál, Kocsis Tibor és Rácz Gergő szórakoztatták a közönséget.

A több emberöltőnyi fürdőszolgáltatást, mely során szülők, nagyszülők és unokák kikapcsolódását, gyógyulását és pihenését biztosítottuk, fergeteges születésnapi programsorozattal ünnepeltük meg,  az idén 90 éves hajdúszoboszlói fürdőben.

A rendezvények sora 2017. július 22-én, szombaton kezdődött, a megye legszebb lányainak versenyével, melyen Feke Pál volt a sztárvendég. Este a Honeybeast együttes élő koncertjével és tűzijátékkal koronáztuk meg a napot. Mindezekről ITT és ITT írtunk korábban.

Vasárnap, a kánikulában egyedülálló élményben volt részünk, hiszen a Copacabana Brazil Show táncosai adtak egy órás ízelítőt az igazi karneváli hangulatból.

A ritmusnak és a látványos ruháknak köszönhetően mindenkin úrrá lett a táncolhatnék, így a műsor végén össztánccá alakult a színpad a lelkes közönség közreműködésével.

Videóösszeállatás a show-ból:

Hétfőn a Debreceni Népi Együttes táncprodukcióját láthattuk a Nagyszínpadon. A csoport Hajdúsági táncokkal kedveskedett a hozzánk érkező vendégeknek, akik mindig nagy örömmel fogadják a népi hagyományokkal tűzdelt műsorokat. A táncok, a ruhák és az igazi magyar virtus egyaránt lenyűgözi belföldi és külföldi vendégeinket, akik szívesen csatlakoztak egy rövid táncházra a fellépőkhöz.

Kedden a kicsit borongós időjárás sem szegte vendégeink kedvét a strandolástól, így a szerencsések "óriásokkal" találkozhattak a Strandfürdőben. A Vaga Banda Gólyalábas Társulat Óriáscirkuszának műsorán szórakoztak kicsik és nagyok.

klasszikus cirkusz varázslatos hangulatát idézték meg: bemutatkozott Csőrösi Kelep Elek, a világutazó gólya és Jázmin, a bájos elefánthölgy óriásbáb formájában. Láthattak bűvész, zsonglőr attrakciót, sőt igazi tűznyelőművészt is.

Szerdán, azaz július 26-án ünnepelte hivatalosan is megnyitásának 90. évfordulóját a hajdúszoboszlói fürdőkomplexum. Ezért ezt a napot igyekeztünk igazán különlegessé tenni és már reggel kisállatsimogatóval vártuk a gyerekeket a Vízipók Meseszínpadnál a Debreceni Állat- és Növénykert jóvoltából.

A szülinapra való tekintettel ez a nap bizonyult a legsűrűbbnek, hiszen a színpadi produkciókon túl vendégeinket is megmozgattuk a számtalan nyereményért cserébe.

A legügyesebb, vagy legbátrabb fürdőzőink akár lángosevő-, palacsintaevő-, fagyievő versenyen vehettek részt, a felnőttek pedig a nagy melegben sörivó versenyen, vagy ping-pong labda pattogtató versenyszámokban próbálták ki magukat. A legszerencsésebbek összesen 10 db születésnapi tortáért küzdhettek meg a színpadon.

 

A szülinap nem igazi buli lufi nélkül, így Lufibohócunk készséggel készített a résztvevőknek lufiállatkákat, vagy tanította meg a jelentkezőket lufikardot hajtogatni. Senki sem maradt ajándék nélkül, hisz mindenki kapott egy-egy születésnapi lufit emlékül.

A vidám hangulatú versenyeket a Feeling Tánc és Mazsorett Egyesület produkciója követte, akik mindig igyekeznek valami különlegeset hozni a strand közönségének. Most is a különböző stílusú táncok, a mazsorettől a versenytáncig, a karneválitól a szambáig, sokféle táncforma szerepelt repertoárjukban, a legmodernebb zenékre készítve koreográfiáikat.

Európai szinten is egyedülálló strucctollas eszközükkel bemutatott produkcióik - amely már védjegyükké vált - fantasztikusan mutatnak a színpadon. A csapatok állandó résztvevői a Debreceni Virágkarneválnak és számos városi, megyei nagyrendezvénynek.

A látványos táncokat a debreceni Kerekerdő élménypark mindig mókás bohócai követték, akik rengeteg nevetéssel és akrobata mutatványokkal ajándékozták meg vendégeinket. Az interaktív műsorba szívesen csatlakoztak a jelenlévők, főleg a gyerekek imádtak vízicsatázni a bohóccal, akinek mindig volt "egy másik " vízifegyver a tarsolyában.

Az ünneplésből késő délután sem fogytunk ki, hiszen a Hajdúszoboszlói Főnix Mazsorett Csoport a hajdúszoboszlói Zichy Géza Zeneiskola élő fúvószenéjére vonult végig a strandon, folytatva a karneváli hangulatot.

Csütörtökön Kongashow és zenei aláfestés színesítette a születésnapi hét programjait DJ Ungvári és Tittyman közreműködésével. A beach party hangulat napfényes időt és jókedvet varázsolt a fürdőzőknek.

Az egész napos zenei élmények mellett "állati" jó műsorral is készültünk vendégeinknek: a Földesi Madársuli hozta el madárbemutatóját, amivel mindenkit sikerült lenyűgözni de legjobban a gyerekek élvezték az interaktív kalandokat.

Henrietta a sólyom, könnyedén mutatta be tudományát a karikán átrepülve, vagy a gyerekek karja alatt elszállva egy-egy falat húscsemegéért. De szívesen pózolt a kamerába is és szelídségét az is mutatta, hogy bárkinek békésen elüldögélt a karján egy-egy sztárfotó érdekében. Törpike, a másik "csodamadár" a törpekuvik akár egy modell, bájával és hosszú szempilláival rabolta el a felnőttek és gyerekek szívét.

Pénteken délután nem más érkezett hozzánk, mint maga Elvis Presley, - azaz a magyarországi mása, - a Miskolci Elvis, alias Nádaski Attila. A kísértetiesen hasonlító hangszín visszarepített minket az '50-es és '60-as évekbe és mindenki átélhette a jampi életérzést. Hatalmas ováció kísérte a két nyelvű narrációval egybekötött énekes produkciót.

 

Az időutazó program után, este 21 órától egy nagyszerű hangulatú éjszakai fürdő rendezvényen, a Strandok éjszakája országos programsorozat keretében Rácz Gergő műsorára buliztak vendégeink. A közel 300 fürdőző egy emberként tombolva, két alkalommal is visszatapsolta a sztérfellépőnket, aki örömmel mártózott meg a medence hűsítő vizében a fülledt, nyári éjszakában.

Másnap, szombaton délután Kocsis Tibor repített minket a könnyed dallamokon át, amik a szerelemről, csalódásokról, az élet árnyékos oldaláról és a legszebb pillanatokról, küzdelemről, versenyről és mindenről szólnak, amiben Kocsis Tibornak az elmúlt években része volt.

Legújabb dalait és személyes kedvenceit hozta el a nyárri forróságba: a Lásd a csodát, a Soha már és a Szerelem vak mellett a Várj még és az Ez az a perc is helyet kapott. Végül a Hello Budapest, Hello Hajdúszoboszló-ra hirtelen átköltött verziójával búcsúzott a közönségtől, akikkel befejezésként unplugged énekelte el többször a refrént.

A születésnapi hét programjait vasárnap, egy kiváló énekes-előadó, Koroknai Árpi, a P.box és Omen frontembere, valamint a debreceni Kenguru TSE táncosainak fellépése zárta.

Az énekes előadásában többek közt meghallgathatták az István a király jól ismert dalait, az Edda művek ikonikus számait, de a jól ismert musicalaekből is előadott egy-egy részletet. A közönség nagyon élvezte a műsort és az utolsó dalnál, az Ismerős arcok Nélküled című számánál egy emberként énekelt vele a meghatódott nagyérdemű.

A lírikus és rockos hangulatvételt az akrobatikus rock&roll táncosainak dinamikus világa követte, akik maximumra tekerték a hőfokot.

Szarvas Ferenc tanítványai az akrobatikus elemekkel és ritmikus gyakorlatokkal tűzdelt táncukkal nyűgöztek le mindenkit a nagyszínpadon. A Kenguru Tánc- és Sportegyesület jóvoltából mind páros, mind lányformációs kategóriában szép számmal bemutatkoztak a versenyzők.

 

 Reméljük, hogy sikerült felejthetetlen perceket és örömteli élményeket nyújtanunk vendégeinknek!

Köszönjük, hogy velünk ünnepeltek és egy héten át velünk tartottak!

Szép nyarat és kellemes pihenést, feltöltődést kívánunk mindenkinek!

 

SziZsu