2008. 04. 01. - 11:08

Bérmegállapodás a Hungarospa Hajdúszoboszlói Zrt.-nél

Bérmegállapodás a Hungarospa Hajdúszoboszlói Zrt.-nél
Március 26-án a Hungarospa Hajdúszoboszlói Gyógyfürdő és Egészségturisztikai Zrt., mint munkáltató és a társaságon belül működő szakszervezet megkötötte a 2008. évre vonatkozó bérmegállapodást.
A bérmegállapodás aláírását több fordulós tárgyalás előzte meg, melyen sikerült egyeztetni a szakszervezet és a vezetés álláspontját. 2008-ban átlagosan 7%-os bérfejlesztésről állapodtak meg.
A bérmegállapodás aláírására március 26-án került sor a Hungarospa Zrt.-nél működő Szakszervezeti Bizottság tikára, Tatár Sándor és a társaság vezérigazgatója, Czeglédi Gyula részvételével.

tatar_500__362_20080401111220_458.JPG

Az egyeztető megbeszélésen döntés született arról, hogy a 2008. évi csereüdültetési programot a hagyományoknak megfelelően ez évben is a szakszervezet fogja össze. Czeglédi Gyula tájékoztatást adott továbbá arról, hogy a vezetés különböző erőfeszítései ellenére sem tudta pozitív irányba befolyásolni a gyógyászati vendégforgalom tartós csökkenését, így a strandszezonra a felkészülést és a nyitást állandó dolgozókkal kell megoldani. Az esetlegesen megüresedő álláshelyek betöltése átcsoportosítással történik. A szakszervezet ezt tudomásul vette azzal a kéréssel, hogy az alapbérek ne csökkenjenek.

Április 1-én A Szakszervezeti Bizalmi Testület és az Üzemi Tanács képviselői egy megbeszélésen vettek részt.

bermegallapodas500_171_20080401110630_343.jpg

A társaság vezérigazgatója ezen a találkozón tájékoztatást adott a Hungarospa Zrt. gazdasági helyzetéről és a 2008-as üzleti tervéről. Beszámolt a jelentős költségnövekedésekről, melyek a társaságot sújtják. Felhívta a jelenlévők figyelmét, hogy ilyen nehéz gazdasági körülmények között a 7%-os béremelés igen pozitívnak minősül.
Felkérte a tisztségviselőket, hogy munkahelyi környezetükben tájékoztassák a dolgozókat a társaság lehetőségieről és nehézségeiről is. A vezérigazgató megismételte korábbi felhívását, hogy a gyógyászati vendégforgalom növelése érdekében vállaljon nagyobb aktivitást a Zrt. valamennyi dolgozója, hogy az ősz folyamán elkerülhető legyen a dolgozói létszámcsökkentés.
Tájékoztatást adott még a vezérigazgató a most kidolgozás alatt álló gyógyászati vendég térítési díj ösztönzéséről.
A tájékoztató a jelenlévő tisztségviselők teljes egyetértésével zárult.