2017. 07. 10. - 10:04

Bereczki Zolival álmodtunk csodát az elmúlt hétvégén a Hungarospa Strandfürdőjében

Bereczki Zolival álmodtunk csodát az elmúlt hétvégén a Hungarospa Strandfürdőjében

Nyári programsorozatunk keretében a legutóbbi hétvégén, 2017. július 8-9-én Bereczki Zolival és a Carmen TSE fantasztikus táncosaival találkozhattak vendégeink.

Az elmúlt hétvégén, szombaton 16 órától Bereczki Zoltánt, az EMeRTon- és Fonogram díjas színész-énekest láthatták és hallhatták vendégeink a 2. medence melletti nagyszínpadon. Nem volt könnyű dolga az énekesnek, akinek a fellépése az égieknek köszönhetően nagy szélben, de annál nagyobb lendületben zajlott. Szerencsére ez nem vett vissza fürdőzőink kedvéből és egy laza, nagyon jó hangulatú koncertet tapsoltak és táncoltak végig.

Zoli könnyed pop dalokat, kedvenc zenéit és ismert slágereit énekelte a fürdő vendégeinek, akik vele együtt énekeltek. A legismertebbeket, mint a Szállj velem dalát, a Hangokba zárva című sikeres slágerét, a Kerek egész című számot, vagy a Játékkészítő darabhoz készült Álmodd meg a csodát! című számot is vele énekelte a közönség. Egyik kedvenc énekesétől, Michael Jacksontól sem hagyhatta ki a Billie Jean című dalt, vagy a Vidéki sanzon örökzöld slágert a Magna Cum Laude-tól. Végül pedig legújabb dalával, a Szenvedély-el búcsúzott.

Vasárnap délután szintén 16 órától 4 tánc formációival ismerkedhettek meg vendégeink:

1. Hipp-hopp: A hip-hop szóról az jut eszünkbe, hogy mindent "hipp hopp" megtanulhatunk, de korántsem. A Hip-Hop tánckultúra ma már komoly hagyományokkal rendelkezik. A hip-hop tánc versenyeken fiatalok ezrei mutatják meg tudásukat. Kitartásuknak, szerencséjüknek és a táncosaik lelkesedésének köszönhetõen hazánk egyik kiemelkedõ tánccsapatává nőtték ki magukat. Az Eastsiders Crew (a Carmen TSE debreceni csapata) számos hazai és nemzetközi versenyen nyert már, illetve képviseltette magát sokszáz versenyzõ közül a legjobbak között.

2. Country: Az amerikai country vonaltáncban a táncosok sorokban állnak egymás mellett és előre meghatározott koreográfiát táncolnak, melyet a tér négy irányába megismételnek. Jellegzetessége a beakasztott hüvelykujj a farmernadrág derekába, a taps, a sarokkal történő koppantás. Vidám, magával ragadó zenéje és a csoportban történő táncolás miatt kedvelik. Mi most a West Friends Line Dance előadásában láthattuk.

3. Salsa: A Dolce Dance tánciskola hangulatos előadását láthattuk, akik Magyarországon jelenleg 24 nagy városában, többek között Budapest, Debrecen, Eger, Győr, Gyula, Nyíregyháza, Pécs, Szeged, Szolnok...stb. találhatóak meg. Romániában 4 nagyvárosban (Arad, Oradea, Salonta, Timisoara), Szerbiában 3 nagyvárosban (Senta, Subotica, Topolya) működnek.
A salsa név közvetlen jelentése "fűszeres szósz", mely eredetileg a salsa zenére vonatkozott, de elterjedten használják a tánc jelölésére is.

 

4. A capoeira egy brazil harcművészeti játék, melyet a 16. században a rabszolgák alakítottak ki. Fürge, trükkös mozdulatok jellemzik. A capoeira szónak számos jelentése létezik, ezek egyike a Brazília belsejében található erdős területekre utal, feltehetőleg azokra a helyekre, ahol a szökött rabszolgák próbáltak elrejtőzni. A capoeira játékos küzdelme egy körben zajlik, aminek Roda az elnevezése. A rodát alkotó személyek tapsolnak és énekelnek a zene ütemére, míg a körben két személy capoeirát játszik. A rodán belül zajló küzdelem-játék ritmusát a zene ritmusa határozza meg. Az élményt a Capoeira Debrecen osztotta meg velünk.
 
 
Reméljük, hogy sikerült felejthetetlen pillanatokat szerezni mindenkinek!

Soron következő programjainkat IDE kattintva nézhetik meg!

Addig is kellemes fürdőzést és szép nyarat kívánunk!

 

SziZsu