2018. 11. 25. - 16:00

Az Aqua-Palace Élményfürdőben rendezte Naggyűlését a Balneológiai Egyesület

Az Aqua-Palace Élményfürdőben rendezte Naggyűlését a Balneológiai Egyesület
November 23-25-én Hajdúszoboszlón rendezte a Magyar Balneológiai Egyesület 2018. évi Naggyűlését. A rendezvény fővédnökei Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés elnöke, Dr. Sóvágó László, Hajdúszoboszló város polgármestere és Czeglédi Gyula, a Hungarospa vezérigazgatója voltak. 
A rendezvény üléselnöke dr. Géher Pál, a Magyar Balneológiai Egyesület elnöke volt. 
Elsőként házigazdaként Czeglédi Gyula vezérigazgató tartott előadást a Hungarospa Hajdúszoboszlói fürdőkomplexumról, annak múltjáról, jelenéről és fejlesztési terveiről. Előadásában említést tett a Hajdúszoboszlói Gyógyfürdbőben végzett orvosi kutatásokról.
 
előadás
 
Szintén bemutatkozási lehetőséget kaptak a régió más fürdői, így a Nyíregyháza-Sóstó Gyógyfürdők Zrt., a Debreceni Gyógyfürdő és Gyógyászati Osztály, a Hajdúböszörmány Bocskai Gyógyfürdő, a Püspökladányi Sárrét Kincse Gyógyfürdő, valamint a Hajdúnánási Gyógyfürdő.
A fürdők bemutatkozó előadását követően került sor az ünnepélyes megnyitóra. A résztvevőket elsőként köszöntötte Pajna Zoltán. a Megyei Közgyűlés elnöke, aki elmondta, hogy az egészségturizmus a régióban húzóágazat lehet, ha még jobban ki tudjuk használni a lehetőségeket.
Czeglédi Gyula a saját nevében és Hajdúszoboszló  város polgármestere nevében is üdvözölte a naggyűlés résztvevőit.
A három napos rendezvény során több, mint 40 szakmai előadást hallgathattak meg a balneológusok. Ünnepi esemény keretében megkoszorúzták Pávai Vajna Ferenc geológus mellszobrát a Gyógyfürdő előtt.
A szakemberek szállását a Hungarospa Thermal Hotel biztosította, természetesen kipróbálthatták a Gyógyfürdő és az Aqua-Palace Élményfürdő szolgáltatásait.