2016. 05. 26. 14:17

Algyőn tartotta Tavaszi Közgyűlését a Magyar Fürdőszövetség

Algyőn tartotta Tavaszi Közgyűlését a Magyar Fürdőszövetség

Algyő adott otthont két napon át a Magyar Fürdőszövetség tavaszi közgyűlésének 2016. május 24. és 25. között. A szövetség célja, hogy a magyar fürdőkultúra megőrzését és védelmét a modern fizioterápiás és orvos-szakmai, technológiai innovációkkal vegyítse.

Több szempontból is fontos mérföldkő Algyő életében, hogy a Magyar Fürdőszövetség a dél-alföldi községbe vitte tavaszi közgyűlését. A szövetség egyik célkitűzése, hogy a tagok a kisebb fürdőket is megismerjék, valamint azok lehetőségeit, adottságait és problémáit.

A Szegedtől néhány km-re elhelyezkedő kis településsel, annak nevezetességeivel, szállodájával, illetve fürdőjével már az első napon megismerkedhettek a közgyűlés tagjai. A két napos eseményt a Hotel Levendula parkjában elhelyezkedő használaton kívüli hangárban tartották.

Juhász Szabolcs főtitkár köszöntője és programismertetője után Czeglédi Gyula ügyvezető elnök számolt be a Fürdőszövetség szakmai tevékenységéről,  az előző közgyűlés óta eltelt időszak eseményeiről és ismertette a Magyar Fürdőszövetség 2016. évi munkatervét.

Ezt követően a főtitkár is beszámolt a szövetség 2015. évi pénzügyi helyzetéről, valamint tájékoztatást adott a felügyelő bizottság 2015. évi gazdálkodási jelentéséről is.

A Közgyűlés mindezeket a dokumentumokat elfogadta és ezt követően a tagok közelebbről is megismerkedhettek a Borbála fürdővel Szűcs Szabolcs fürdővezető bemutatásában. A nagyon szép, modern, fedett fürdőhöz 10 hektáros terület és néhány küldő medence is tartozik, ami kellemes pihenést, kikapcsolódást biztosít a nyugalomra vágyó turistáknak. A fürdővezető tájékoztatása alapján a résztvevők megismerkedhettek a jövőbeni fejlesztési elképzelésekkel is. Nagyon nagy szeretettel és elkötelezettséggel mutatták be az algyői Tájházat is, ami 2015-ben elnyerte az Év Tájháza címet is.

Az esti vacsorát megelőzően nagyon színes programokkal, a helyi népművészet képviselői szórakoztatták a megjelenteket és Molnár Áron, Algyő polgármestere köszöntötte a részvevőket.

Másnap, a település polgármestere beszélt a település lehetőségeiről és adottságairól, majd megnyitotta a konferenciát. A szakmai konferencia keretében a Fürdőszövetség szakbizottsági vezetői is tájékoztatást adtak a 2015. évi tevékenységükről, valamint bemutatták a 2016. évre szóló munkatervüket. Ezt követően Czeglédi Gyula ügyvezető elnök  a Választmány előző napi üléséről is tájékoztatta a Közgyűlés tagjait.

A kiemelten fontos szakmai kérdésről, a 37-es rendelet előkészítéséről, annak tartalmi indoklásáról és a várható hatálybalépéséről Dr. Kovács Márta, az ÁNTSZ Országos Tisztifőorvosi Hivatal közegészségügyi főosztályvezetője tartott előadást a részvevőknek.

Ezután még néhány szakmai előadásra, illetve tájékoztatóra került sor a Közgyűlés zárásaként. A kitűzött feladatokat elvégezték a szövetség tagjai és informálásként arról számoltak be, hogy a nyári szezonra mindenki a legjobb tudása szerint igyekezett felkészülni.

 

SziZsu