2016. 09. 23. - 09:37

Akadálymentes Turizmus - a Turizmus Világnapját ünnepeljük a Hungarospa fürdőkomplexumában!

Akadálymentes Turizmus - a Turizmus Világnapját ünnepeljük a Hungarospa fürdőkomplexumában!

2016. szeptember 27. egy különleges világnap, ünnep a turizmusban dolgozóknak, és ünnep mindenkinek, aki utazik. 2011 óta ezen a napon ünnepeljük meg hazánkban a Turizmus Világnapját. Ennek a világraszóló eseménynek a megálmodója az ENSZ Turisztikai Világszervezete és Magyarországon az MT Zrt., aki idén is nagyszabású vendégbarát akciót hirdetett a világnaphoz kapcsolódóan, amihez a Hungarospa már 6. alkalommal csatlakozik.

A Turizmus Világnapja alkalmából Czeglédi Gyula, a Hungarospa vezérigazgatója, a Magyar Fürdőszövetség elnöke sajtótájékoztatót tartott Budapesten a Széchenyi Fürdőben. A sajtótájékoztaótról részletesen itt olvashat.

Az utazás élménye fontos szerepet játszik életünkben, útjaink során meghatározó kapcsolatokra, tapasztalatokra és élményekre teszünk szert. A Turizmus Világnapjának már a kezdetek óta az a célja, hogy tudatosítsa a turizmus és annak szociális, kulturális, politikai és gazdasági előnyeinek fontosságát. A korábbi években többek között olyan témák kerültek fókuszba, mint a turizmus általi közösségfejlesztés, a fenntartható energiagazdálkodás, vizeink védelme, a kultúrák közötti interakció vagy a klímaváltozás kihívásaira adott válaszok.

2016-ban az ENSZ Turisztikai Világszervezete az esemény központi témájaként az akadálymentes turizmus, és mottójának a Tourism for All!, vagyis "Turizmus mindenkinek!" jelszót választotta. Mindenkinek joga van megtapasztalni a világ sokszínűségét és szépségét, legyen szó fogyatékosságról – akár csak ideiglenesen fennállóról is-, kisgyerekes családokról vagy idősekről. Az akadálymentes turizmus megteremtéséből minden ember profitál, hiszen életünk valamely szakaszában szinte mindannyian megtapasztalhatjuk az akadálymentesítés előnyeit.

Az MT Zrt. kezdeményezésének az a célja, hogy a Turizmus Világnapja legyen minden évben az a nap, amikor kiemelt figyelemben részesítjük a belföldi és külföldi vendégeinket. Hosszú távon azonban a társaság azt szeretné elérni, hogy ne csak ez a nap legyen Magyarországon a turizmus napja. Egy kedves mosoly, néhány kedves szó, az előzékeny és segítőkész magatartás ugyanis nem kerül semmibe!

2016-ban a Hungarospa egy apró figyelmességgel köszönti és programokkal várja a vendégeket a Turizmus Világnapja alkalmából.

 Szeretettel várunk mindenkit a Turizmus Világnapján a Hungarospa fürdőkomplexumába!

 Látogassanak el hozzánk, ünnepeljék velünk ezt a különleges napot és legyenek a vendégeink!
 
SziZsu