2016. 09. 05. - 11:23

A Hungarospa kollektívája 17. alkalommal vett részt az Örömnapon

A Hungarospa kollektívája 17. alkalommal vett részt az Örömnapon

A Birka és Slambucfőző Örömnapot 2016. szeptember 3-án, szombaton rendezték meg immár 17. alkalmommal a hajdúszoboszlói repülőtéren. Közel 100 főzőhelyen több mint 200 bográcsban rotyogott az étel és több ezer látogató volt kíváncsi a finom ételekre, műsorokra. A jó időben megrendezett eseményen  a Hungarospa Zrt. dolgozói is részt vettek.

Az Örömnapon a Hungarospa munkatársainak 18 bográcsában készültek a hagyományos ételek, melyek elfogyasztásában több, mint 400 dolgozó segédkezett.

Ezen a napon az együtt főzés öröme és a hagyomány őrzése a lényeg, a rendezvény nem verseny, nincs zsűri. A város apraja-nagyja megfordult a hajdúszoboszlói repülőtéren, több ezren kóstolhattak bele a különleges gasztronómiai ízekbe. A jó hangulat fokozása érdekében a finom ételek mellett szórakoztató műsorokkal, gyermek-ugrálókkal, erős ember versennyel, afrika show-val, valamint kirakodóvásárral várták a vendégeket.

Több mint 200 bográcsban rotyogott az ebéd. A birkapörkölt ma is a hajdúsági emberek első számú ünnepi étele, míg a slambuc az Alföld jellegzetes köznapi eledele. Ezen kívül találkozhattunk még pacal-, marhanyelv-, őzpörkölttel, valamint töltöttkáposztával és káposztás marhapörkölttel is.

Sikeres nyári szezont tudhat maga mögött a Hungarospa, így dolgozóink is megérdemeltek egy kis lazítást, kikapcsolódást. A finom ételeken, italokon és kellemes beszélgetéseken túl, többek között a Desperado együttes, mazsorett csoportok, táncosok, énekesek, illetve az egyre sikeresebb Magyarország legerősebb rendőrének versenye is emelte a hangulatot.

Voltak fürdődolgozóink, akik nem tudtak kilátogatni a repülőtérre, mert a jó időnek köszönhetően ezen a szombaton a strandon is közel háromezer vendég volt, valamint az Aquaparkba is szép számmal ellátogattak vendégeink.

A főzéssel kapcsolatos szervezési feladatokat a Hungarospa Szakszervezete és Üzemi Tanácsa végezte. Csaknem valamennyi üzletág, egység képviseltette magát.: (zárójelben a szakácsok)

Ezúton köszönjük munkatársainknak a részvételt és a főzések zavartalan lebonyolítását.

Reméljük, hogy Önök is jól érezték magukat velünk és jövőre is kipróbálják a zamatos ételeket, ízeket!
 
Örömködjünk együtt, legközelebb is!
 
SziZsu