2018. 06. 25. - 08:46

A Hungarospa adott otthont a megyei Traubisoda strandröplabda bajnokság 4. fordulójának

A Hungarospa adott otthont a megyei Traubisoda strandröplabda bajnokság 4. fordulójának
Hajdúszoboszlón folytatódott tovább a Traubisoda megyei strandröpi bajnokság a Hungarospa strandfürdőjének sportcentrumában. A július 14-15-i V. fordulónak is a Hungarospa lesz majd a házigazdája.
A pénteki eső és lehűlés több párost elriasztott a részvételtől, így az előző fordulókhoz képest kevesebben vettek részt az első napi versenyen. Ennek ellenére Magyarország több településéről érkeztek játékosok és a reggeli eső után napsütéses időben ért véget az első játéknap, vasárnap pedig végig jóvolt az idő. 
verseny mozaik
A férfiaknál a Kispest SE játékosa Mike Szabolcs Deli Gáborral az oldalán győzött, a döntőben az előző fordulóban diadalmaskodó Lakatos Attila, Pilka Gábor kettőst múlták felül. A harmadik helyet a Fekete Áron, Temesvári György páros szerezte meg. Az összesített pontversenyt Berkes Zoltán vezeti 13 ponttal, holtversenyben második Lakatos Attila és Pilka Gábor 11-11 ponttal, harmadik Mészáros Zoltán 10 ponttal.
ferfi dobogosok
A hölgyek tíz kettőse közül a 2013-ban az első ízben megrendezett megyei strandröplabda-bajnokságban aranyérmes Marczin Daniella Bancsi Judittal szerezte meg az első helyet, második lett a Nyíregyházáról érkező Pócsik Rita, Roma Judit páros, míg a hajdúszoboszlói Domonkos Kitti és Molnár Vivien vehették át a bronzérmeket. Az összesített pontversenyben dr. Kovács Katalin vezet 18 ponttal, itt is 11-11 ponttal áll holtversenyben két játékos Pálfi Kitti és Smidróczki Dóra, őket követi 8-8 ponttal Rejtőné dr. Papp Gréta, Kovács Anett és Kozma Kitti.
noi dobogosok
A vegyes párosoknál ismét nagyon izgalmas mérkőzések voltak már a csoportokban is, nem volt ritka a 21:19-es és a 22:20-as eredmény sem. A mezőny kiegyenlítettségére jellemző, hogy a későbbi győztes az „A” csoportban vereséget szenvedett, a „B” csoportban pedig csak az összesített pontarány döntött a csoportbeli helyezésekről. A helyosztók során előfordult az is, hogy 20:15 után öt játszmalabdát hárítva győzött 20:22-re az egyik pár.dijakk
Végül a győzelmet dr. Kovács Katalin és Gyula Zoltán szerezték meg, akik a döntőben rövidített szettben diadalmaskodtak a Gulyás Vivien, Fekete Áron kettős ellen. A bronzérmeket Roma Judit és Lakatos Attila vehették át. Az összesített pontversenyben Szabó Kármen és Nagy Márton 16-16 ponttal állnak az élen, őket követi 13-13 ponttal a mostani győztes pár két tagja dr. Kovács Katalin és Gyula Zoltán. 10-10 pontja van Roma Juditnak és Lakatos Attilának.
vegyes dobogosok
Ezen a napon a díjkiosztásra Európa legnagyobb fürdőkomplexumában, a Hungarospa Strandfürdőjének a Kalózhajóján került sor, amely a Mediterrán tengerpart mellett, Közép-Európa legnagyobb épített strandmedencéje mellett áll. 
A verseny következő fordulójára szintén a Hungarospa Sportcentrumában kerül sor, 2018. július 14-én és 15-én. 
Az eredmények, képek és a versennyel kapcsolatos más információk megtalálhatók a Szövetség honlapján (http://hajduvolley.fw.hu ) és a Facebookon (https://www.facebook.com/hbmstrandroplabda).
 
SziZsu