2019. 02. 04. - 08:36

A hajdúszoboszlói Hungarospa is segíti Szvitacs Alexa felépülését

A hajdúszoboszlói Hungarospa is segíti Szvitacs Alexa felépülését
Szvitacs Alexa élete 2018 augusztusában örökre megváltozott. A többszörös magyar bajnok asztaliteniszező 3 napig élet-halál között lebegett, és bár szervezete nem adta fel a harcot, mégis bal alkarját és lábujjait amputálni kellett. Azóta már otthonában gyógyul és paralimpiai bajnoknak készül. A TV2 végigkísérte Alexa egy napját, melyben a rehabilitáció folyamatai között a hajdúszoboszlói Gyógyfürdő is szerepet kapott.
A 28 éves Szvitacs Alexa a Kecskeméti Spartacus kiváló játékosaként az első osztályban pingpongozott, gyerekeket edzett és sikeres sportkarrier előtt állt. Tavaly augusztusban azonban drasztikusan megváltozott az élete, amikor toxikus sokk szindróma alakult ki nála, melynek következtében bal alkarját és az összes lábujját amputáltálni kellett. Mivel a mai napig vizsgálják az eset körülményeit, így Alexa meg sem tudja mondani, mitől alakult ki nála ez a betegség. A fiatal sportolónak az amputálást követően több hónapos rehabilitációt jósoltak, mire újra lábra állhat, de hihetetlen élni akarásának köszönhetően három hétre faragta le ezt az időszakot. A Hungarospa Hajdúszoboszlói Zrt. is támogatja a sportolónőt, így a Gyógyfürdőben minden nap ingyenesen biztosítjuk a szükséges gyógykezeléseket, melyek nagyban segítik Alexa felépülését. Az alábbi videóban láthatják Alexa egy napját:
 
 
A sportolónő azonban nem hagyott fel a sporttal és paralimpikon szeretne lenni. Sporttársai gyűjtést indítottak neki, hogy hozzájuthasson egy 16 millió forintba kerülő speciális robotkarhoz, amivel a labdát is meg tudja majd fogni. Ehhez még nagyon sok pénz hiányzik, ezért megköszöni a fiatal lány, ha támogatják sportkarrierjét. Szvitacs Alexa a következő számlaszámon várja az adományokat: Erste Bank: 11600006-00000000-82023658.
 
A Hungarospa Hajdúszoboszlói Zrt. ezúton is sok erőt és kitartást kíván Alexának a felépüléséhez és álmai megvalósításához!
 
SziZsu