szepkartya        letöltés         fogyasztbart            ESZ-Turisztikai_attrakcio-logo-2022--min-3                 Csaladbarat_hely_vedjegy_szhely_RGB_office_2022_0620

               

2017. 09. 25. 08:37

40 éves barátság Hajdúszoboszlóval és a fürdővel

40 éves barátság Hajdúszoboszlóval és a fürdővel

Újra jelentkezik állandó rovatunk, a Csodálatos gyógyulások cikksorozat, melyben vendégeink gyógyulástörténeteivel találkozhatnak olvasóink. Ennek kapcsán ismerjék meg Dr. Szurovszky Oszkár történetét, akinek idős korából adódó mozgásszervi fájdalmait enyhítik a hajdúszoboszlói Gyógyfürdőben. Korábban a Külügyminisztérium diplomatájaként dolgozott – mindenki Oszkár bácsija – aki még fiatalon szerzett barátságokat Hajdúszoboszlón és már 40 éve hűséges vendége fürdőnknek.

A budapesti Dr. Szurovszky Oszkár beszédes, jó humorú nyugdíjas, aki sokak által lehet ismerős és közkedvelt a hajdúszoboszlói Gyógyfürdőben. Oszkár bácsi története Budapesten kezdődött, ahol a rövid életű Külügyi Főiskola hallgatója lett, majd ezt követően az ELTE ÁJK budapesti egyetem jogi karának levelező tagozatán a jogász szakot is elvégezte. Ekkor szövődtek azok a barátságok, amik 40 éve Hajdúszoboszlóhoz fűzik.

„Mondhatni a városba és a fürdőbe is beleszerettem. Nem csak a gyógyvíz miatt szeretek itt lenni, hanem azok miatt is, akiket itt ismertem meg és szoros barátságokat kötöttünk. Az itt élő emberek rendkívül kedvesek és segítőkészek, mindig feltöltődöm a két-három hét alatt, amit Hajdúszoboszlón töltök.”

1991-ben, nyugdíjazását követően, a kisebb porckopásokból, becsípődésekből, izomgörcsökből és ízületi bántalmakból adódó fájdalom évről évre erősödött és ekkor úgy döntött, hogy most már nem csak szórakozni jön Hajdúszoboszlóra, hanem a kezeléseket is kipróbálja.

"Először csak fürdőzni, strandolni jártunk a barátokkal a fürdőbe. Fiatalon még nincs szüksége az embernek kezelésekre és hála Istennek most is mozgékonyabb vagyok, mint a legtöbb 84 éves! Viszont ahogy teltek az évek, a problémák egyre csak jöttek elő és arra gondoltam ezt orvosolni kell. Így fokozatosan vettem fel a kezeléseket, amik után mindig kiválóan éreztem-, érzem magam, tényleg használnak. Azóta tavasszal és ősszel összekötöm a kellemeset a hasznossal, mert a barátaimmal is találkozom és a kezeléseknek köszönhetően folyamatosan gyógyulok.”

Oszkár bácsi korábban rendszersen, mondhatni versenyszerűen teniszezett, ami miatt erős vállízületi gyulladástól, becsípődéstől szenved időnként. Emiatt képtelen olyan alapvető mozdulatokra, mint a kar felemelése, vagy tárgyak emelgetése.

„Mivel alapvetően nem vagyok egy panaszkodó típus, így a vizsgálatok alkalmával teljesen az orvosok szakértelmére bízom magam. 40 év óta volt szerencsém találkozni majdnem az összes reumatológus orvossal, kezelő személyzettel és elmondhatom, hogy mindannyian kiváló szakemberek, akik odafigyeléssel és hozzáértéssel végzik a munkájukat. Nem utolsó sorban pedig rendkívül udvariasak, kedvesek és segítőkészek, még akkor is ha fáj az, amit csinálnak. Mindig elmondom nekik, hogy amióta ide járok, egyre csak fiatalodom!"

Jelenleg gyógymasszázst, szénsavfürdőt, hidrogalván és szoft lézer kezelést írt fel Dr. Gáspár Enikő reumatológus orvos Oszkár bácsi részére.

„A több évtized alatt szinte mindegyik kezelést kipróbáltam már, és mindegyik után jobban éreztem magam. De a személyes kedvenceim a gyógymasszázs és a szoft lézer kezelés, amik nagyon sokat segítenek a vállízületi problémáimon és izomfájdalmaimon. Nem csoda, hogy ezek előjöttek rajtam, hisz annak idején milyen nagy meccseket zavartunk le a régi teniszpályákon! Minden mozdulatom, legyen az fájdalmas is, de egy szép emlékhez kötődik.”

"Ami változott a kezelések megkezdése óta, hogy mindenem sokkal könnyebben mozog. A karom, a hátam, a fejem és a nyakam mindenfelé mozog, egyre jobban, a végére fájdalommentesen. Ez is hozzájárul ahhoz, hogy a barátokkal rendszeresen tudjak találkozni, jókat enni-inni, élvezni az életet. Hajdúszoboszló a szívem csücske és testi-lelki feltöltődést nyújt."

 

SziZsu