Gasztronómia

2012. augusztus 08. 16:59

A Strandfürdő gasztronómiai kínálata 4. – Kerékcsárda kertvendéglő

A Strandfürdő gasztronómiai kínálata 4. – Kerékcsárda kertvendéglő

A következőkben egy olyan éttermet mutatok be, amely a strand gasztronómiai világában a legnagyobbak közé sorolható. Tulajdonosa egész fiatalon kezdte alakítani, fejleszteni, bővíteni a már 17 éve töretlenül működő Kerékcsárda kertvendéglő életét.

Az étterem már 1997 óta szerepel a strandolók köztudatában, 2000 óta, mint Kerékcsárda kertvendéglő, ifjabb Pinczés Károly vezetésében. Híres, hajdúszoboszlói vendéglátós család sarja, aki tagja a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetségnek, valamint tagja a Hajdúszoboszlói Vendéglátók Egyesületének is, továbbá a Magyar Asszonyok Érdekszövetsége 2011-ben Vendéglátás érdeméremmel tüntette ki.

bdscf0303-500_20120808165549_86.jpg

Népies és magyaros jellegű vendéglőt, pontosabban csárdát szeretett volna kialakítani, mondhatni hasonlót az édesapjáéhoz, ami a város egyik legmeghatározóbb étterme. Ahogy ez megvalósult, úgy változott át 2000-ben a név is.

adscf0290-500_20120808164859_57.jpg

Az ételek megjelenésén és ízvilágán is visszatükröződik mind az a harmónia, mellyel a két egység működik. Igazi magyaros fogások főnek naponta 15-20 bográcsban, hogy az ínyenc vendégek minden kívánságát kielégítsék. A bográcsos látványkonyhának - mint olyannak - ők voltak az úttörői, ami mára olyannyira elterjedt, hogy nincs olyan, aki ne alkalmazná a strand hasonló vendéglősei közül. Másabb és gusztusosabb látvány az előttünk készülő étel, amit meg is kóstolhatunk és magunkba szívhatjuk minden zamatát.

adscf0301-500_20120808164703_90.jpg

A népies aromák mellett igyekeznek az európai mintákat is elsajátítani és a nemzetközi ízeket is felhozni az étlapra. Sokszínű és bőséges ételkínálatukban megtalálhatók a frissen- és roston sült ételek tárháza is.

bdscf0252-500_20120808164703_46.jpg

A fürdőzők azonban előszeretettel fogyasztják a magyar konyha kiválóságait, a Toroskáposztát, Babgulyást, Bográcsgulyást, Halászlevet, Slambucot, Pásztortarhonyát, Pacalpörköltöt, Birkapörköltöt, vagy Borjúpaprikást. A belföldi és külföldi vendég egyaránt ezekért az ízekért lelkesedik, legyen akármilyen meleg és forró az idő.

adscf0294-500_20120808165041_8.jpg

Az étkezési szokások megváltozásával menü kínálatukon is alakítottak. A kezdetben 2-3 választékból álló menük száma mára 10-re emelkedett, melyek egytől egyig tartalmaznak valamilyen magyaros ételféleséget, hiszen a maximális magyaros kulináris íz-élmény nem hiányozhat egyik étlapjukról sem. De Napi ajánlatunk sem hiányozhat, hiszen ez az egytálételből álló fogás kínálatuk legkedvezőbb tartozéka.

adscf0305-500_20120808165142_16.jpg

Egyik specialitásuk a lepcsánka, másnéven lapcsánka, vagy tócsni. Önmagában, hagymával, tejfölösen, sajttal is, fő ételekhez köretként is tálalnak és előszeretettel fogyasztanak a strandolók. Ne hagyják ki, garantáltan nem bánják meg!

adscf0298-500_20120808164703_40.jpg

Érdekesség, hogy az ő kreációjuk a Szoboszlói aprópecsenye, ami a Brassói aprópecsenye testvérének is mondható elkészítését illetően.

adscf0292-500_20120808164703_83.jpg

Újdonságként náluk is megtaláljuk a strand elengedhetetlen ételkellékét, a lángost a már megszokott és modern ízesítésekkel újfajta köntösben.

adscf0311-500_20120808164703_83.jpg

Italkínálatukban minden megtalálható, A-tól Z-ig az összes ismert ital és üdítő márka megjelenik, a minőségi árutól a szeszes italokig. A Kertvendéglőből lehetetlen éhesen, vagy szomjasan távoznia az embereknek.

bdscf0307-500_20120808165349_45.jpg

Ifj. Pinczés Károly, a 17 éve tartó töretlen siker szakmai előrelépéseiért családjának köszöni a legtöbbet, a türelmet és kitartást, mellyel végigkísérték ezen a nem könnyű úton és segítik őt továbbra is. Legfőképpen édesapjának támogatásáért hálás és azon országos és regionális ismertségért, melyet az ő munkásságának köszönhet. (id. Pinczés Károlyt 2007-ben az Év vendéglősének nyilvánították - a hajdúszoboszlói Kemencés csárda tulajdonosa – a szerz.)

adscf0291-500_20120808164703_48.jpg

Egyébként ő a csárda porondmestere is. Igyekszik mókásan kedveskedni az embereknek, akik nem tudják nem megszeretni személyét és nem újra meg újra meglátogatni a vendéglőben, mellyel szintén sok barátra és ismerősre tesz szert évről-évre.

Ezen idő alatt olyan törzsvendéggárdát gyűjtött össze, akik még egészen fiatalon találtak rá erre a különleges, egyedi látványú és ízvilágú étteremre.

adscf0304-500_20120808165703_43.jpg

Közülük ma is sokan már családdal, barátokkal járnak ide vissza minden évben. 10 %-os kedvezményű törzsvendégkártyát kap mindenki, aki egynél többszöri vendégévé válik az étteremnek. Különlegesség, hogy pároknak is ugyanezt a kedvezményt biztosítják, továbbá nászutasok részére is.

adscf0313-500_20120808164703_75.jpg

Természetesen itt is megtalálható az a gazdasági könnyítés, hogy Meleg étel utalvánnyal, Erzsébet-csekkel, valamint Szép kártyával is lehet fizetni, ha a vendég úgy kívánja.

Az idei szezont már kibővült helyiséggel és személyzettel kezdték meg, így mára elmondható, hogy a Kerékcsárda kertvendéglő az egyik legnagyobb helyszínévé vált a strand gasztronómiai kínálatának.

 

Kerekezzenek ide és váljanak egy nagy család tagjává Önök is!

 

Jó étvágyat!

 

 

SziZsu

 

Képgaléria

 

        SzépKártya        

 

 


    

  Fogyasztóbarát Vállalkozás