10 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesült a HUNGAROSPA Hajdúszoboszlói Gyógyfürdő Zrt. „Egészségre nevelő és szemléletformáló életmódprogramok” című projektje. A munkavállalók egészségtudatos életmódját ösztönző projekt megvalósítására 2012. november 1. és 2013. október 31. között került sor.

uj-szechenyi-terv_20131213130819_47.jpg

 

 

uszt-tamop-140_20131213131511_81.jpgkislany_2013040892932_15.jpg

 

Sikeresen befejeződött az Új Széchenyi Terv keretében Európai Uniós és hazai finanszírozásból támogatott „Egészségre nevelő és szemléletformáló életmódprogramok a HUNGAROSPA Hajdúszoboszlói Gyógyfürdő Zrt-nél” című projekt. A HUNGAROSPA Hajdúszoboszlói Gyógyfürdő Zrt. a projekt keretében a pályázati kiírás céljával összhangban az egészséget szolgáló egyéni magatartásminták és közösségi értékek elterjedésének ösztönzését, az egészségfejlesztés munkahelyi színterén megvalósuló közösségi programok elterjesztését, dolgozói életminőségének javítását tűzte ki célul.

 

A projekt megvalósítása során megtörtént a dolgozók egészségügyi állapotfelmérése, és elkészült a HUNGAROSPA Hajdúszoboszlói Gyógyfürdő Zrt. Egészségterve. Megrendezésre került az egészségnap, melyen az egészséges táplálkozás, a testmozgás és a stressz kezelés fontosságának megismerése mellett többek között szűrővizsgálatokra is sor került, de elsősegély-nyújtási ismeretek elsajátítására is lehetőség volt. Az egészséges táplálkozás, a mozgás fontossága, valamint a stressz kezelés elsajátítása céljából megrendezésre került a három napos egészséghét rendezvénysorozat, és az életmódtábor is. A dolgozók számára a projekt keretében verseny, túra, és biciklitúra megrendezésére is sor került. Emellett klubfoglalkozásokon és előadásokon a dolgozók tanácsot kaphattak az egészségmegőrzés, az egészséges életmód, az egészséges táplálkozás kérdéseiben, valamint folyamatos sportolási lehetőség is biztosítva volt a mozgás kedvelőinek. A program keretében sporteszközök, illetve a munkahelyi szűréshez alkalmas orvostechnikai eszközök is beszerzésre kerültek.

 

A projekt keretében lezajlott szűréseknek, valamint a szemléletformálásnak köszönhetően a projekt hosszú távon is hozzájárul a dolgozók egészségének megőrzéséhez, illetve javításához, és az egészséges életmódra nevelés hosszabb távon is fenntartja hatását, az egészségtudatos életmód iránti igényt.

 

Projektmenedzser:

Varga Judit

 

HUNGAROSPA Hajdúszoboszlói Gyógyfürdő Zrt.

Cím: 4200 Hajdúszoboszló, Szent István park 1-3.

Telefon: +36 (52) 558-558, +36 (52)360-039

E-mail: info@hungarospa.hu

Honlap: www.hungarospa.hu wwww.ujszechenyiterv.gov.hu