szepkartya        letöltés         fogyasztbart            ESZ-Turisztikai_attrakcio-logo-2022--min-3                 Csaladbarat_hely_vedjegy_szhely_RGB_office_2022_0620

               

2015. 02. 04. 11:16

Téli horgászati lehetőség Hajdúszoboszló szívében!

Téli horgászati lehetőség Hajdúszoboszló szívében!

A téli időszak a legtöbb horgász rémálma... Befagynak a vizek, a halak zöme elvermel, és életfunkcióik lelassulnak. Mit tehet ilyenkor egy megszállott horgász? Kimegy a hidegbe dacolva a mínuszokkal és nekivág egy melegvizes tónak, majd beveti horgait abban a reményben, hogy talán akad köztük olyan hal, amelyik még kapásra bírható a hajdúszoboszlói "Csónakázó tóban". Napijegy: 1000 HUF/fő.

 

Minden horgász „rémálma” a tél, ami kedvenc elfoglaltságuk eszközeit a fészerbe, garázsba, pincébe száműzi. Persze ilyenkor akad végre idő felszerelésük javítgatására, karbantartására, tisztogatására, de ez nem pótolja a halfogás élményét. Pedig jó néhány hely, lehetőség adódik kis hazánkban, ahol akár fagyban is szép fogásokkal örvendeztethetjük meg a borongós téli napokban elfáradt lelkünket.

A Hungarospa Hajdúszoboszlói Zrt. területén lévő „Csónakázó tó” is erre a sportra ad lehetőséget 53 horgászhelyével és páratlan halállományával, mely 2013 szeptember elején 7 mázsával növekedett. A nyáron nagy attrakciónak számító haletetés közben a kenyér után cuppogó halak látványa is eszébe jutattja az embernek, hogy milyen jó volna közéjük dobni a csalit.

Egész télen, a leghidegebb napokon is űzhető a horgászat. A tóba langyos termálvíz folyik be több ponton, hogy ne tudjon befagyni. A tóban többek között ponty, csuka, amur, harcsa fogható. A tó közvetlen a Hungarospa területén, a Thermal Hotel*** és az Aqua-Palace élményfürdő közvetlen közelében található, így a család nem horgászó tagjai sem unatkoznak.

A bőséges halállomány lehetővé teszi, hogy ne kelljen sokáig várakozni az első kapásokra, így a sikerélmény állandóan garantált. A napi horgászjegy megváltása 2 db horgászbot használatát teszi lehetővé. Ha megakasztottuk a halat, akkor jön a játszma második felvonása. A dráma kiteljesedése. Egy ember küzd a sikeréért, és egy hal az életéért. Sok ember híve annak a módszernek, hogy kifogja a halat, majd visszaengedi a vízbe, sokan pedig úgy vallják, hogy az ember zsákmányszerzésre született élete hajnalán, ha horgászik, hát zsákmányoljon. Annyit, amennyire szüksége van, és nem többet.

A Hungarospa-nál ennek a feltételei is szigorú szabályokhoz kötöttek: compó fogása esetén, valamint 5 kg-tól nagyobb halakat azonnal köteles a tóba visszahelyezni mindenki, elvinni szigorúan TILOS! Továbbá a halakra vonatkozó méretszabályozás is elengedhetetlen a későbbi évek sikeres horgászataihoz: pontyot 30 cm, amurt 40 cm, csukát 40 cm, harcsát 50 cm alatt kötelező visszaengedni a vízbe. A napi horgászás alkalmával a horgász 3 db nemes halat (ponty, amur, harcsa, csuka) és 5 kg egyéb halat (keszeg, kárász, törpeharcsa) vihet el 500 HUF/kg megfizetése mellett.

A Hungarospa februárban 7.00-16.00 óra között, illetve március és április hónapban 7.00-17.00 óra között kínál lehetőséget a sikerélményben gazdag horgászatra. Belépés csak és kizárólag 7.00 órától a szolgálati kapunál (Hungest Hotel Aqua-Sol**** és az Aqua-Palace élményfürdő közötti bejárat) engedélyezett! Gépkocsi elhelyezése a Zrt. területén kívül, a kijelölt parkolóban engedélyezett! A napi jegy megváltását követően (1000 HUF/fő) és a tökéletes helyszín megtalálása után bátran vethetjük bele magunkat a horgászatba.

A jó horgász egyben természetszerető, környezetvédő, és talán furcsán hangzik - állatokat szerető ember. Ezért kérünk mindenkit, hogy a strandfürdő területén, valamint a vízparton tartsa tisztán környezetét! Amennyiben a szabályokat és a helyi korlátozásokat a horgász nem tartja be, illetve a Hungarospa Hajdúszoboszlói Zrt. részéről történő ellenőrzés szabálytalanságot tapasztal, úgy kizárásra kerül a horgászok köréből.

Változik az idő és a természet, a halak is felkészültek a téli szezonra. Persze nem mindenkinek adatik meg, hogy a lakhelyének közvetlen közelében legyen olyan víz, amely télen is horgászható. Előfordul, hogy akár több száz kilométert is kell utaznunk, de a vízparton töltött idő kárpótol minket.

Hát ilyen ez a tél… Jeges, fehér és hideg, de valahol mégiscsak izgalmas, úgy gondolom.  Érdemes megpróbálni, kipróbálni - az ősi érzés az első hal zsákmányolásakor mindenkit megérint.

Várjuk a horgászás szerelmeseit a város szívében!

Horogra fel!

Horgászati szabályzat 2014 ide kattintva letölthető !

 

SziZsu