2016. 03. 06. - 16:00

Koszorúzás Pávai Vajna Ferenc születésének 130. évfrodulóján

Koszorúzás Pávai Vajna Ferenc születésének 130. évfrodulóján

Dr. Pávai Vajna Ferenc, a hajdúszoboszlói hévíz feltárójának születésnapját, március 6-át Hajdúszoboszló Város Önkormányzata emléknappá nyilvánította. Ez alkalomból került sor megemlékezésre és koszorúzásra a tudós geológus mellszobránál a Gyógyfürdő előtt és a Hajdúszoboszlói Köztemetőben.

Az időjárás nem volt túl kegyes a megemlékezéshez, hiszen csepergő esőben hallgatta meg a közönség elsőként a Pávai Vajna Ferenc Általános Iskola diákjainak műsorát, majd Holoda Attila alpolgármester beszédét. Ezt követően dr. Bihari Horváth László, a Bocskai Múzeum igazgatója emlékezett meg a tudós geológusról, valamint bemutatta azt a mobil kiállítást, melyet a 130. évfordulóra  készített a múzeum. 

A beszédeket követően az Önkormányzat,  a város intézményei, cégei, pártjai és civil szervezetei helyezték el az emlékezés koszorúit dr.Pávai Vajna Ferenc mellszobra előtt. A Hungarospa Zrt. nevében Varga László műszaki igazgató és Kállai Zsuzsa marketing és értékesítési vezető koszorúzott. A műsorvezető Szilágyi Zsuzsa, a Hungarospa pr menedzsere volt.

A Gyógyfürdő előtti megemlékezést követően  Pávai Vajna Ferenc díszsírhelyénél is koszorúzásra került sor a temetőben. 

 

KZs