2016. 01. 14. 14:16

Horgásszon télen a Hungarospa fürdőkomplexumában!

Horgásszon télen a Hungarospa fürdőkomplexumában!

Az eddigi kellemes, enyhe hónapok elmúltával lassan beköszönt a hűvösebb idő az újévben. Azok számára, akik ilyenkor is elhivatottak kedvenc időtöltésük, a sporthorgászat iránt, a téli hónapok sem jelenthetnek akadályt, hogy néhány kellemes órát töltsenek a vízparton, a zsákmányra várva. Hol is találnának erre alkalmasabb helyet, mint Hajdúszoboszlón, a "város szívében" található Hungarospa fóürdőkomplexum területén, a Csónakázó tó partján?

A téli horgászat során érdemes alaposan felkészülni több szempontból, hiszen az időjárási tényezőkkel szemben is érdemes megfelelő módon védekezni, továbbá a természet és az állatvilág sajátos igényeit és viselkedését is tanácsos tanulmányozni, mielőtt kipróbálnánk a hobbitevékenység vagy sport téli változatát.

Mit érdemes tudni a téli horgászatról?

A téli horgászatra való felkészülés során érdemes átfogóan tanulmányozni a sikeresen használható horgászati módszereket és felszereléseket, a vizeket feltérképezni, valamint tájékozódni bizonyos szabályokról és előírásokról, melyek következtében garantálható a sikerélmény.

A Hungarospa Hajdúszoboszlói Zrt. területén lévő „Csónakázó tó” is erre a sportra ad lehetőséget 53 horgászhelyével és páratlan halállományával, mely a korábbi években 7 mázsával növekedett. A nyáron nagy attrakciónak számító haletetés közben a kenyér után cuppogó halak látványa is eszébe jutattja az embernek, hogy milyen jó volna közéjük dobni a csalit.

Egész télen, a leghidegebb napokon is űzhető a horgászat. A tóba langyos termálvíz folyik be több ponton, hogy ne tudjon befagyni. A tóban többek között ponty, csuka, amur, harcsa fogható. A tó közvetlen a Hungarospa területén, a Thermal Hotel*** és az Aqua-Palace élményfürdő közvetlen közelében található, így a család nem horgászó tagjai sem unatkoznak.

A bőséges halállomány lehetővé teszi, hogy ne kelljen sokáig várakozni az első kapásokra, így a sikerélmény állandóan garantált. A napi horgászjegy megváltása 2 db horgászbot használatát teszi lehetővé. Napijegy ára: 1000 forint/2 bot. Ha megakasztottuk a halat, akkor jön a játszma második felvonása. A dráma kiteljesedése. Egy ember küzd a sikeréért, és egy hal az életéért. Sok ember híve annak a módszernek, hogy kifogja a halat, majd visszaengedi a vízbe, sokan pedig úgy vallják, hogy az ember zsákmányszerzésre született élete hajnalán, ha horgászik, hát zsákmányoljon. Annyit, amennyire szüksége van, és nem többet.

A Hungarospa-nál ennek a feltételei is szigorú szabályokhoz kötöttek: compó fogása esetén, valamint 5 kg-tól nagyobb halakat azonnal köteles a tóba visszahelyezni mindenki, elvinni szigorúan TILOS! Továbbá a halakra vonatkozó méretszabályozás is elengedhetetlen a későbbi évek sikeres horgászataihoz: pontyot 30 cm, amurt 40 cm, csukát 40 cm, harcsát 50 cm alatt kötelező visszaengedni a vízbe. A napi horgászás alkalmával a horgász 3 db nemes halat (ponty, amur, harcsa, csuka) és 5 kg egyéb halat (keszeg, kárász, törpeharcsa) vihet el 500 HUF/kg megfizetése mellett.

A Hungarospa januárban és februárban 7.00-16.00 óra között, illetve március és április hónapban 7.00-17.00 óra között kínál lehetőséget a sikerélményben gazdag horgászatra. Belépés csak és kizárólag 7.00 órától a szolgálati kapunál (Hungest Hotel Aqua-Sol**** és az Aqua-Palace élményfürdő közötti bejárat) engedélyezett! Gépkocsi elhelyezése a Zrt. területén kívül, a kijelölt parkolóban engedélyezett!

A jó horgász egyben természetszerető, környezetvédő, és talán furcsán hangzik - állatokat szerető ember. Ezért kérünk mindenkit, hogy a strandfürdő területén, valamint a vízparton tartsa tisztán környezetét! Amennyiben a szabályokat és a helyi korlátozásokat a horgász nem tartja be, illetve a Hungarospa Hajdúszoboszlói Zrt. részéről történő ellenőrzés szabálytalanságot tapasztal, úgy kizárásra kerül a horgászok köréből.

Bíztatok mindenkit, aki még nem tapasztalta meg a hideg, téli pontyozást, de elszántnak érzi magát, hogy próbára tegye magát és felszerelését, vágjon bele, akár egyedül is, persze ha van egy jó horgásztárs, aki legalább annyira fanatikus, mint Te, akkor vele. Mert, itt a tél, gyerünk pontyozni! A téli horgászatnak megvan az az előnye is, hogy ilyenkor a partok üresek, szóval jóval szabadabban választhatsz horgászhelyet magadnak. Szintén nem elhanyagolható, hogy a téli táj lenyűgöző tud lenni és már attól jól érzed magad, hogy ott lehetsz. Ráadásul egy havas tájon lefényképezett nagy hal, sokáig a büszkeségünk lesz fényképalbumunkban.

Várjuk a horgászás szerelmeseit a város szívében!

Horogra fel!

Horgászati szabályzat 2015-2016 ide kattintva letölthető !

 

SziZsu