2015. 11. 27. - 09:00

A Magyar Fürdőszövetség Közgyűlésén vett részt a Hungarospa

A Magyar Fürdőszövetség Közgyűlésén vett részt a Hungarospa

2015. november 25-26-án Harkányban tartotta őszi közgyűlését a Magyar Fürdőszövetség. A Hungarospa Hajdúszoboszlói Zrt.-t Czeglédi Gyula vezérigazgató, Varga László műszaki igazgató és dr. Oláh Mihály orvos igazgató képviselte. Czeglédi Gyula a Magyar Fürdőszövetség elnöki tisztségét látja el, Varga László a műszaki szakbizottságban, míg dr. Oláh Mihály az orvosi szakbizottságban tevékenykedik.

A közgyűlésen közel 200 fő vett részt a fürdők képviseletében az ország minden tájáról. Az első napon  elnöki- és szakbizottsági beszámolókat hallgathattak meg a résztvevők. Czeglédi Gyula elnök beszámolt az elmúlt közgyűlés óta eltelt időszak eseményeiről (együttműködési megállapodás aláírása a Magyar Hungarikumok Szövetségével), a felmerült problémákról (OEP támogatás összege nem változik) , az esedékes feladatokról (37-es rendelet módosítása) és kitűzött célokról (a fürdőszolgáltatások Áfa-jának csökkentése). 

Ezt követően szakbizottsági ülésekkel és választmányi üléssel folytatódott a közgyűlés. 

A második napi konferencián előadások hangzottak el a fürdőket érintő témákban. Többek között dr. Ruszinkó Ádám turizmusért felelős helyettes államtitkár tartott előadást a turizmus ez évi sikereiről és az előttünk álló feladatokról, pályázati lehetőségekről. 

A konferenciát követően került sor a minősítő védjegyek átadására, melyet dr. Ruszinkó Ádám és Czeglédi Gyula adott át az újonnan minősített fürdőknek. 

Minőségi Tanúsítványok átadása

Délután stratégiai együttműködés aláírására került sor a Magyar Fürdőszövetség és a Magyar Turizmus Zrt. között, mely a fürdők intezívebb promócióját hivatott segíteni.   

A megállapodást  Czeglédi Gyula, a Magyar Fürdőszövetség elnöke és Faragó Péter, az MTZrt. vezérigazgatója látta el kézjegyével.

 

KZs