2015. 11. 16. - 10:55

10 éves a Hungarospa művészeti alkotótábor!

10 éves a Hungarospa művészeti alkotótábor!

A Hungarospa Hajdúszoboszlói Zrt. alkotótáborában idén 10. alkalommal gyűltek össze a művészek 2015. november 9. és 12. között a Hungarospa Thermal Hotelben.

Varga Katalin a Hungarospa szolgáltatási igazgatója idén is nagy lelkesedéssel szervezte a tábort, akinek a feladatok elvégzésében fő segítője Csapláros László táborvezető volt. A sajtótájékoztató alkalmával elmondta, hogy az idén Kelet-Magyarország és Hajdúszoboszló tájképei adtak témát a művészeknek, valamint egy-egy 30x40 cm méretű csendéletet is készítettek. Mindezen feladatok mellett további egyedi stílusú festmények is születtek.

Varga Katalin szolgáltatási igazgató és az elkészült művek egy része

Hét olyan festőművész fogadta el a meghívást és vett részt a vázlatok készítésében, a közös alkotásban, valamint a különböző festészeti stílusokról, módszerekről folytatott beszélgetésekben, akik közül a többség rendszeres résztvevője az alkotótáboroknak, vagy van valamilyen kötődése Hajdúszoboszlóhoz. Az idei évben 3 új művésszel is megismerkedhetett a csoport.

A csoportképen: Barnólczki György, Bán Tibor, Valik Zagyva Sándor, Bimbó Tamás, Varga Katalin, Csapláros László, Berényi Viktória, Póka György és Mazsits István (az alkotótábor további művészei voltak még: Kiss Karola és B. Orosz István)

A festők a Hungarospa Thermal Hotel konferencia termében dolgoztak és 2015. november 12-én, délután 16 órától a Városi Televízió és a Hajdúszoboszló Városi Lap közreműködésével egy média-délután keretében mutatták be a végleges festményeiket is. A művészek beszéltek az alkotótábort megelőző napok vázlatkészítéseiről, az elkészült, vagy készülőben lévő alkotásokról is.

Hangulatképek a média-délutánról:

 

 

SziZsu