Foglaljon Online

TB által támogatott kezelések

A szálloda saját gyógyászati részleggel, reumatológus szakorvosi rendeléssel, gyógyvizes medencékkel rendelkezik. A szálloda gyógyászata teljes körűen biztosítja a TB által támogatott kezeléseket, melynek igénybevételéhez elegendő a TB kártya.


1. A szakorvos által felírt vény és kezelőlap 30 napon belül használható fel, ez idő alatt Önnek a kezelést meg kell kezdeni.

2. szakorvos által felírt kezeléseket (egy kezelőlapra maximum 4 fajta gyógytényező írható fel) a megkezdéstől számított 8 héten belül lehet igénybe  venni. Más gyógyfürdőbe a megkezdett kezeléseket átvinni nem lehet. Tartós betegség esetén, orvosi igazolással csak a kezeléseket felíró orvosnak van lehetősége a gyógykezelés meghosszabbítására, a korábban igénybe nem vett kezelésekre vonatkozóan.

3. A TB támogatás csak kúraszerűen felírt gyógytényezőkre vonatkozik, ezért a gyógytényezőkből fajtánként minimálisan 4 darabot kötelező megvásárolni. Évente két alkalommal vehető igénybe.

4. A már megfizetett térítési díj visszafizetésére csak orvosi ellenjavallat esetén, orvosi igazolással van lehetőség.

5. A szakorvos által felírt kezeléseket, közgyógyellátás jogcímmel ellátott vénnyel rendelkező betegeink a közgyógyigazolvány felmutatásával térítés nélkül vehetik igénybe.

6. A Társadalombiztosítás által támogatott gyógyfürdő kezelések igénybevételét az 5/2004. (XI.19) EüM rendelet szabályozza. Amennyiben a beteg 3 héten belül ellenörző vizsgálaton, valamint a kezelőlap átadása céljából a gyógyászati ellátást rendelő orvosnál nem jelenik meg, illetőleg a kezelőlapot nem adja át, újabb kúra nem rendelhető.