A Fesztivál étele díját a Hungarospa nyerte 2014-ben a Bioétel- és Borfesztiválon
Idén, 2014. szeptember 12-14. között már 12. alkalommal került megrendezésre a Bio étel-és Borfesztivál Hajdúszoboszlón, mely rendezvény középpontjában az egészséges bio ételek és bio borok állnak. Az idei évben is képviseltette magát a Hungarospa, nem kevés sikerrel.
A szeszélyes, őszi időjárás ellnére, több ezer ember vett részt az idei XII. Bioétel és Borfesztiválon Hajdúszoboszlón, szeptember 12-14. között. A háromnapos fesztiválon összesen, több mint 40 tánccsoport és előadó szórakoztatta a vendégeket.
Aki kilátogatott a Szent István parkba ezen a hétvégén biztosan nem maradt éhes és szomjas, hiszen az idei fesztiválon 8 helyi étterem főzőcsapata kínálta a kizárólag bio alapanyagból készült ételeit, valamint a látogatók Magyarország 20 pincészetének 50 legfinomabb bora közül válogathattak.
Az ökológiai gazdálkodás elterjedését jelzi, hogy minden alapanyag beszerezhető volt bio forrásból. A fesztivál étele, bora és standja mellett azokat is jutalmazták, akik rászánták az idejüket, energiájukat és a legnagyobb arányban szerezték be az alapanyagokat bio forrásból. A bio megfelelésben első helyet a Hungarospa Thermal Hotel étterme érdemelte ki, melyért arany kupát vehetett át a Hungarospa. A "Fesztivál étele 2014" kategóriában a szakmai zsűri, Zsolnay Gábor mesterszakács vezetésével úgy döntött, hogy a „Lágostésztában sült mangalicaszűz, paprikával" bizonyult verhetetlennek az ételek között, melyet a Hungarospa Thermál Hotel szakácsai készítettek el, Ványi Zoltán konyhafőnök vezetésével.
Reméljük, hogy a szomorú időjárás ellenére, sikerült jókedvet csalni vendégeink arcára ízletes ételkülönlegességeinkkel!
Találkozzunk jövőre is!
SziZsu